Home » Guano Apes – Paradiso (Amsterdam) 22/10/2014

Guano Apes – Paradiso (Amsterdam) 22/10/2014

door Monica Duffels
273 views 4 minuten leestijd

Wanneer ik rond openingstijd arriveer bij Paradiso valt het me op dat het erg rustig is voor de nog gesloten deur. Er staan slechts een stuk of 20 mensen te wachten. Even denk ik: “Gaat het optreden van Guano Apes wel door? “ of “Is het hier wel echt of heb ik me vergist?” Maar blijkbaar is dit een optreden waarbij de meeste fans niet heel fanatiek vooraan hoeven staan. Zo langzaamaan stroomt de zaal steeds voller en hoewel het optreden bij lange na niet uitverkocht is, is het gelukkig toch gezellig druk. In ieder geval druk genoeg om de 2 verdiepingen tellende balkons open te gooien.
2014-10-22 - the black cult - 004Klokslag half 8 trapt het voorprogramma The Black Cult af. De band is wat minder duister dan de naam doet vermoeden. Deze driemansformatie komt uit Groningen en is opgericht in 2012. De muziekstijl kan als beste worden omschreven als een mix van garage rock en punk. De jonge mannen van The Black Cult krijgen een half uurtje om hun kunsten te vertonen. Helaas wordt gitarist Douwe Doorduin een paar keer geplaagd door technische problemen. Dit zorgt voor oponthoud. De band laat zich echter niet uit het veld slaan en met hun no-nonsense attitude wordt het gewoon een zeer energieke set. Met nummers van de 2 EP’s die de band tot nu toe heeft uitgebracht lukt het prima om het aanwezige publiek op te warmen voor de hoofdact.
Tijdens de ombouw voor de hoofdact van vanavond verschijnen er twee grote opblaasbare megafoons aan de zijkanten van het balkon. Stipt om half 9 klinkt het intro door de speakers met begeleiding van videobeelden op de achtergrond. Het is tijd voor Guano Apes! De rockband uit Duitsland heeft sinds 30 mei 2014 een nieuw album uit, getiteld Offline en toert momenteel door heel Europa. Hun enige Nederlandse show vindt hier in de Paradiso plaats. De band komt op en er wordt hard gejuicht wanneer zangeres Sandra Nasic ten tonele verschijnt. Deze rockchick heeft al die jaren nog niets aan energie verloren en weet het publiek helemaal in te pakken met haar rauwe stemgeluid en performance. Ze vertelt dat ze de Paradiso een hele bijzondere locatie vindt en vindt het buitengewoon dat ze gewoon in een kerk staan te spelen.
2014-10-22 - guano apes - 002Nummers van diverse albums passeren de revue, waarvan slechts vier stuks van het nieuwe album. Hoewel de show van Guano Apes erg in de smaak valt bij het publiek, moet de band het toch voornamelijk van hun oudere hits hebben. Het publiek reageert nog tamelijk gereserveerd wanneer Sandra roept dat de shirtjes uit moeten voor het nummer All I Wanna Do. Slechts een enkele man geeft hieraan gehoor. Wanneer hierna hun grootste hit Open Your Eyes wordt gespeeld raakt het publiek pas echt in extase en ontstaat er een ware moshpit. Inmiddels heeft de band een uur gespeeld en verdwijnt even van het podium.
Er volgt nog een toegift van een half uur. De band speelt de nieuwe single Close To The Sun. Het nummer wordt begeleid met prachtige videobeelden van de zee en een ondergaande zon. Na een kort onderonsje zet de band bij wijze van grap het nummer Enter Sandman van Metallica in waarbij drummer Dennis Poschwatta als een razende tekeer gaat. Hij vertelt hierop niet te spreken te zijn over de kunsten van drummer Lars Ulrich van Metallica nadat hij de band had gezien op Pinkpop dit jaar. Volgens Dennis was dit het slechtste optreden van Metallica dat hij ooit had gezien.
Nu het publiek vrij laat dus echt op gang is gekomen, vraagt Sandra het nog een keer: “Take off your shirt!” Nu luisteren er een stuk meer mensen naar haar en gaan dit keer tientallen shirtjes uit. Vooral de mannen doen dit, maar ook een enkele vrouw waagt zich hieraan. Het nummer Big in Japan wordt hierop luidkeels meegezongen en de shirtjes steken als vlaggen boven de menigte uit. Hierna verdwijnt Sandra even van het podium om de mannelijke bandleden alle aandacht te gunnen. Ze spelen het instrumentale post-rock achtige nummer Lez. Wanneer het laatste nummer Lord Of The Boards wordt ingezet komt Sandra weer tevoorschijn en komt het publiek voor de laatste keer flink in beweging. Met een nette anderhalf uur speeltijd zit het optreden van Guano Apes er helaas weer op.


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00