Home » Håkon Høye – Nights At The Surf Motel

Håkon Høye – Nights At The Surf Motel

door Eric van den Bosch
116 views 2 minuten leestijd

Håkon Høye – Nights At The Surf Motel coverIn Scandinavië weten ze ouderwets te bluesen zonder ouderwets te klinken. Vorig jaar werd ik al erg blij van Back Porch Republic en nu is er Håkon Høye.
De Noor is overigens op zijn tweede album Nights At The Surf Motel geen eenkennige artiest. Er komt dan ook blues, rhythm and blues, soul, gospel en nog het een ander meer voorbij. In zijn band zit bijvoorbeeld een saxofonist en die is hier ook op drie tracks te horen.
Zo is Junkyard Dreams een song die zo van de Stones had kunnen zijn, is One Floor Down feestelijke blues en heeft Good Thing fijne gospelachtergrondzang en een gitaarsound met veel reverb. Halverwege zijn er twee covers te horen: You Must Believe Me van Curtis Mayfield en Sweet Sugar You van Richard Berry And The Pharaohs. Allebei passen zijn naadloos in het gevarieerde palet dat Høye hier laat horen. Wasting Time With You doet me vooral in het refrein erg aan Little Feat denken en is samen met het afsluitende titelnummer wat mij betreft ook een van de fijnste tracks. Het grootste deel van het album is mid-tempo, van de ontspannen variant. Høye heeft op zulke momenten de kwaliteit om lekker lui te zingen, zoals in Time Will Tell.
Het maakt dat Nights At The Surf Motel een lekker relaxt album wordt. Qua sound is het allemaal lekker basic gehouden, maar wel met een warm geluid. De stijl van voorgaande decennia, de productie van 2020, zoiets. Dan ligt altijd het gevaar op de loer dat het ergens wat inkakt, maar met een goede gekozen afwisseling in songs wordt dat voorkomen. Het resultaat is een album dat veertig minuten lang een plezier blijft om naar te luisteren. Er is genoeg te horen als je naar individuele partijen luistert, maar ook wie daar wat minder op let zal zich prima vermaken.
Als je dan toch binnen moet blijven, is het alvast een stuk prettiger met Nights At The Surf Motel bij de hand.
Håkon Høye Facebookpagina
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00