Home » Maidstone – The Tree Of Life

Maidstone – The Tree Of Life

door Edwin Knip
132 views 1 minuten leestijd

Het Utrechtse muziekcollectief Maidstone komt met een album vol lekker in het gehoor liggende nummers.
Maidstone timmert al wat langer aan de muzikale weg in Nederland, eerst onder de naam Ladies Decision toen onder andere de Radio538DreamDeal finale werd gehaald. Ook speelde de band op Puddingpop, Bockbierfestival en Mazijkpop. Maidstone speelt voornamelijk eigen werk en bestaat uit vijf getalenteerde jonge vrouwen; zangeres Renée van Rooij, drummer Nadja Geskus, bassiste Judith Overbosch en de beide gitaristen Myriam Geskus en Moniek Roeloffs.
Demon’s Speed gaat over snoeihard rijden, op open wegen en zonder regels of verkeerslichten. Rijden tot de brandstof op is. Het is een redelijk uptempo nummer met lekker gitaarwerk. Met het nummer In The Road wordt het allemaal wat steviger, de band gaat wat meer rock. Fijne gitaar riffs en een sterke zang.
A Million Voices gaat over doordraaien, de hoofdpersoon zit in een dwangbuis en hem of haar wordt verteld dat hij/zij het kwaad is, geen kans op verbetering. Hier zou het best iets ruiger mogen qua zang, maar Van Rooij heeft heldere en frisse vocalen, geen greintje agressie te bekennen.
Het hele album duurt bijna een uur, een uur dat gevuld wordt met dertien goede, stevige songs. Hier en daar mag er wat meer pit in wat mijn betreft, maar smaken verschillen. En live zal de band ongetwijfeld spetteren, dus hou de agenda in de gaten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00