Home » Harmonize – Warrior In The Night

Harmonize – Warrior In The Night

door Filip van der Linden
164 views 2 minuten leestijd

Cyprus doet niet meteen een belletje rinkelen als het gaat over bekende of internationaal actieve metalbands. Het aantal inwoners van het hele landje benadert die van een middelgrote stad in Nederland, zodat je al ongeveer kan inschatten hoeveel bands, clubs en festivals er zijn. De Cypriotische metalband die al het diepste is doorgedrongen op het Europese continent, dat zou Winter’s Verge moeten zijn. Deze powermetallers gingen al touren met Stratovarius en brachten al verschillende albums uit bij Duitse labels als Limb Music, Massacre Records en recent nog op Pride & Joy Music. Qua doorbraak in Europa krijgt Winter’s Verge nu competitie van Harmonize, één van de betere bands van Cyprus. Hun jongste album komt dan wel in eigen beheer uit, aan de promo-campagne lezen we af dat dit vijftal best wel wat ambitie heeft. En dat is terecht.
Harmonize brengt een mix van classic heavy, thrash (in mindere mate) en power. Het is niet dat de nieuwe Iron Maiden plots uit Nicosia komt, maar er zijn op Warrior In The Night best wel enkele momenten dat deze Cyprioten mijn aandacht helemaal vasthebben. Zeker op de tweede helft van het album, met The Astonishing End en Crawling Among Shadows tonen de vijf heren zich componisten met een bovengemiddeld talent.  Ook titeltrack Warrior In The Night en powerballad Angel hebben heel wat sappig vlees aan het been, of toch als je al fan bent van pakweg Thorium, Rhapsody of Iced Earth.
Net zo goed schieten ze al eens compleet naast het doel: de productie en de mix konden veel beter en de lyrics bulken uit van de goedkope clichés over koningen, ridders en zwaardgevechten. Als het tempo omhoog gaat, zoals op Never Back Down en Tonight, klinkt Harmonize eerder doorsnee. De spoken word-outro van de in Londen wonende actrice Nicolina Papas is dan weer wel een goede vondst, maar het zou leuker geweest zijn om dat verhaal in kleinere stukjes te verdelen tussen de tracks, als rode draad doorheen het concept van het album.
Zodra we van het coronavirus af zijn, is Harmonize een goede kanshebber om in Europa voet aan de grond te krijgen via het clubcircuit. En dan moeten ze maar eens een label zien te vinden dat hen nog wat extra studiotijd gunt, want potentieel hebben ze zeker.

 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00