Home » Hector Ribeiro en zijn HBR Project lanceren eerste single

Hector Ribeiro en zijn HBR Project lanceren eerste single

door Wouter van Hal
219 views 2 minuten leestijd

Out of the blue werd ik kortgeleden benaderd vanuit het warme en zonnige Brazilië om eens te kijken en luisteren naar een nieuw project.
Hector Ribeiro is een jonge ambitieuse gitarist en componist uit Rio de Janeiro. In zijn jeugd begon hij, net als zo vele puistige tieners, riffs van Metallica, Iron Maiden, Deep Purple en vele anderen na te spelen en te bestuderen. Uiteindelijk is hij gerichte lessen gaan volgen aan de prestigieuse Heitor Villa-Lobos muziekopleiding, en was iedere dag bezig om beter te worden. In 2012 sloot hij zich aan bij de progmetalband Oblivious Machine waarmee hij de single Echoes of Insanity uitbracht. Met de thrashband Prophecy mocht hij tijdens het Circo Voador festival in 2017 openen voor de legendes van Testament en nam hij met de band Metal Hops de singel Mistake op.
De laatste tijd heeft hij zich voornamelijk toegelegd aan het produceren, componeren en werken aan zijn eerste solo-project met de naam HBR Project. Samen met een paar goede vrienden uit de Braziliaanse metalscene is er nu een eerste single opgebracht. De heren Gutto Vieira op drums (Hope In The Chaos), Gabriel China op bas en Paulo Afonso op keyboard (Oblivious Machine) vormen samen met Hector de band, waarbij de twee vocalisten Marcos Santos (Stigma) en Régis Lisboa de honneurs waarnemen.
Wake Up Stand Up is de titel van deze eerste nogal politiek getinte single. Als ik de teksten goed interpreteer gaat het er over dat je je niet moet laten leiden door de steeds harder wordende samenleving maar kies je eigen weg. Kijk goed om je heen en open je ogen.
Muzikaal zit het in mijn ogen lekker in elkaar. De keys klinken fris in de mix en maken de boodschap eigenlijk iets minder scherp. Het is een gewaagde stap, gezien de ervaringen uit het voornamelijk thrash-verleden van de meeste bandleden, naar progmetal. Maar het is zeker niet onverdienstelijk. De basissound is diep en laag en de riffs klinken er strak en helder overheen. De achtergrondzang is zo opgezet dat het als een protestdemonstratie klinkt.
Al met al een hele goede eerste poging om te proberen om de rest van de metalwereld te benaderen. Ik ben zelf erg benieuwd op wat er hierna nog gaat volgen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00