Home » Vitaminfest 2022 – Blue Collar Hotel (Eindhoven) 03-04-2022

Vitaminfest 2022 – Blue Collar Hotel (Eindhoven) 03-04-2022

door Xander Pas
214 views 4 minuten leestijd

Ik ben van mening dat er te weinig psychedelic rock concerten en festivals zijn. Dat geluid wat we vooral uit de jaren 60 kennen is nogsteeds populair. Helaas spelen veel van die bands niet meer en krijgen jonge psychedelic, alternative en garage rock bands vaak geen podium. Dylan van de Grift besloot hier verandering in te brengen en organiseerde samen met zijn ban Vitamin B12 het alternative rock festival Vitaminfest op 2 en 3 april 2022 in het Blue Collar Hotel te Eindhoven.
Natuurlijk moest ik hier wel even een kijkje nemen. Ik had Vitamin B12 al eerder bij Dynamo zien spelen en die muziek sprak mij meteen aan. Een psychedelisch bandje wat zo uit de jaren 60 gestapt lijkt te zijn. De bandleden zijn kleurrijk gekleed en qua sound valt te band ook perfect binnen dat genre. Op zondag 3 april fietste ik daarom naar het Blue Collar Hotel om meteen al gegroet te worden door de eerste band van die dag: Fuzzy Teeth. Deze band kende ik eerlijk gezegd nog niet en was een aangename verassing. Ik had hierdoor de smaak meteen al te pakken. Deze band had zowel een zanger als zangeres die de teksten van de nummers samen heel mooi brachten. De instrumentalen daarbij zorgde ervoor dat heel de zaal begon te dansen en begon the headbangen. De sfeer begon hier al goed en het beloofde een mooie dag te worden,
Vervolgens speelde The Astoria, deze band bestaat uit onder andere een aantal leden van The Dirty Denims. Instrumentaal gezien klonk het al erg goed en ook hier zat de sfeer er meteen in. Toen de zanger begon te zingen werd ik omver geblazen. Wat een stem, hij deed me aan een hoop zangers denken. Bij het ene nummer was het alsof mick Jagger voor me stond, bij een ander nummer Iggy Pop. Toch had hij een hele eigen stem en stijl die erg fijn was. Dat ze op het eind Kick out the Jams speelde was een bonus.

Toen was het tijd voor Vitamin B12, de band die meteen de hele zaal wist te vullen. Dit is een van die bands die het nog ver gaan schoppen. De nummers zitten goed in elkaar en klinken lekker psychedelisch en zijn toch hard rock genoeg om een moshpit te starten. Far From Here is een van die nummers van de band die het altijd goed doet. Dat nummer heeft een riff wat ik zo nu en dan ineens in mijn kop krijg en er niet meer uit kan krijgen, dat is overigens alleen maar goed want het is en blijft een heerlijk nummer. Live komt die riff nog meer tot zijn recht, vooral die dikke bass sound die te horen was in de zaal. De visuals op de achtergrond waren erg leuk gedaan en versterkte de sfeer alleen maar. Ook deed het me een beetje aan Hawkwind denken, die hadden iets vergelijkbaars op de achtergrond.
Tot slot speelde Certain Animals, dat geluid was ook buiten de zaal goed te horen. De band speelde erg goed en dat ging hard, mijn oren suisden nog even na. Dit is een band waar ik sowieso meer ga luisteren. Vooral het nummer Tangerine was lekker catchy, volgens mij was die tijdens de soundcheck ook al te horen. De hammond speler van Vitamin B12 zat trouwens ook in deze band en het was duidelijk dat hij echt een passie voor muziek heeft. Bij beide optredens leek hij het enorm naar zijn zin te hebben. De stage presence die hij (en de rest van de band trouwens ook) had liet de nummers alleen maar beter overkomen.
Dit was een van de gezelligste festivals die ik heb bezocht en is zeker voor herhaling vatbaar. De organisatie heeft goed zijn best gedaan en iedereen leek het goed naar hun zin te hebben. De locatie was ook leuk, al was het geluid soms net iets te hard vanwege de kleine ruimte (al had ik misschien oordoppen mee moeten nemen). Tot de volgende editie!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00