Home » Heksebrann – Spiritual Descending

Heksebrann – Spiritual Descending

door Jochem van der Steen
162 views 2 minuten leestijd

Deze band is moeilijk in een hokje te plaatsen. En ja, genres en hokjes kunnen soms mensen vermoeien maar voor de muziekjournalist maken ze het toch makkelijk mensen een indruk te geven van wat ze kunnen verwachten. Het lichtelijk ongrijpbare doet me een beetje denken aan een band als Bokassa wat dat betreft. Zelf had ik verwacht, op basis van de sound,  dat deze band uit een Scandinavische plaats zou komen, maar de driekoppige band blijkt het voormalig Oost-Duitse Görlitz als roots te hebben.
Puntige gitaarriffs met zowel een ouderwetse heavy metal sound als een dikke stoner-saus zijn de basis van de songs op dit album. De wat geschreeuwde vocalen van Julius doen denken aan Kvelertak en Motörhead en voorzien de tracks van een lekker rock ‘n’ roll gehalte. Het maakt me dorstig! De teksten handelen over zaken als hekserij en andere occulte zaken zoals het een heavy metalband betaamt . Tussen de nummers zit als vreemde eend in de bijt Walpurgisnacht, dat volledig instrumentaal is en een donkere, vervreemdende sfeer heeft. Goed gekozen ook om daarna meteen 1 van de snelste nummers te brengen, Endless Nights. Dat moet live wel een mooi moshpit op de been krijgen.  De rest van het album wordt dat ook redelijk goed volgehouden met zo links en rechts wat momenten waar het tempo wat lager wordt en de sound wat meer Southern rock invloeden laat horen.
Dat de heren getalenteerde musici zijn blijkt niet alleen uit de interessante composities maar ook uit het feit dat ze zelf zorgden voor de mix en opname in hun eigen studio. Ik mag zo’n DIY atttitude wel. Het heeft er dan ook voor gezorgd dat deze plaat een mooie eigenwijze sound heeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00