Home » Hellbats – How We Learn To Die

Hellbats – How We Learn To Die

door Filip van der Linden
164 views 1 minuten leestijd

Het Franse Hellbats zit op het raakvlak van horror-rock, hardcore en psychobilly. Ze brachten zopas de EP How We Learn To Die uit. De psycho en horror lees je meteen in songtitels als Where My Neighbours Drown. Voor de hardcore-elementen moet je al luisteren naar de uitgespuwde lyrics en meegebrulde refreinen. Power en snelheid domineren.
Dit klinkt bij momenten als de mannelijke versie van de inmiddels opgeheven vrouwelijke, Braziliaanse band As Diabatz. Die hadden ook een punky vibe in hun psychobilly gesmokkeld. De gelijkenis geldt zeker voor de eerste tracks, Where My Neighbours Drown en I Am Them, ook al staat Hellbats misschien wat verder weg van de rockabilly.
Titeltrack How We Learn To Die hinkt meer naar de power van de hardcore en heeft niet die rockabilly-twang in de gitaren. Blessed By The River heeft wat moeite om op gang te komen, maar draaft dan toch een flink eind door. Het vijfde en laatste nummer van deze EP, Il Pleut De La Nuit Sur Le Noir, is een wel heel fraai meesterwerkje. Het is instrumentaal en er zit een riff in die je eerder in de atmosferische blackmetal van Wiegedood verwacht.
Heel bijzonder, deze EP van deze Franse band. Geef het zeker een kans als je nog maar half geïnteresseerd bent.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00