Home » The Dirty Denims + The Tip – Cacaofabriek (Helmond) 28/04/2019

The Dirty Denims + The Tip – Cacaofabriek (Helmond) 28/04/2019

door Jochem van der Steen
307 views 3 minuten leestijd

Een optreden na koningsdag is natuurlijk geen eenvoudige opgave. Het publiek wat de energie na die zware dag kan vinden om te komen opdagen zal behoorlijk brak zijn. Toch gaan twee rock ‘n’ roll bands op zondagmiddag deze uitdaging aan in De Cacaofabriek.
The Dirty Denims zijn zo’n hardwerkende regionale band die altijd en overal speelt en alles geeft, no matter voor hoeveel publiek ze staan. Dat laten ze vanavond ook weer zien. Frontvrouw Mirjam, gehuld in een leren catsuit is vol aanstekelijk enthousiasme. Ze springt, danst en kronkelt met gitaar over de grond… Alsof ze voor een vol stadion staat. Naast wat covers, zoals Bad Reputation (van Joan Jett, waar we in Mirjam veel van kunnen terugzien) en What I Like About You brengen ze al hun beste nummers zoals Back With A Bang, Loud Stuff, 24/7/365, Zwarte Cross ode Black Cross. Speciaal voor de fotografen mag Make Us Look Good niet ontbreken en ze brengen, voor de derde keer pas live, Last Call For Alcohol.
Show weten ze wel te brengen. Naast het feit dat ze gewoon de perfect poses weten aan te nemen op het podium gaan gitarist Jeroen en Miriam ook nog even met hun instrumenten het publiek in en via de trap naar balkon. Daarnaast hebben ze nog wat vuurwerk op hun gitaren bevestigd voor een extra show-element. Nee, deze band weet hoe ze een rockshow moeten geven!
The Tip komt uit Nashville en ze ademen rock ‘n’ roll. Enerzijds door hun outfits en tattoos (blijkbaar heeft de frontman er tien minuten voor de show zelfs eentje laten zetten), anderzijds door hun bewegingen en teksten. Nummers als Whiskey and Coke of Outta Control zijn typisch zulke nummers. Ze geven nog een kleine ode aan The Dirty Denims door hun nummer Rock ‘N’ Roll Man vanavond om te dopen tot Rock ‘N’ Roll Woman.
In ware rock ‘n’ roll style heeft de band lak aan het rookbeleid en vragen ze om een sigaretje die de gitarist als een soort Slash rookt terwijl hij speelt. En zoals grote rock ‘n’ roll bands betaamd worden we ook nog getrakteerd op een heuse drumsolo.
Kortstondig verlaten ze het podium om na wat aanmoediging nog twee nummers te spelen, waaronder de toepasselijke Grand Funk Railroad cover We’re In An American Band.
Rock ‘n’ roll is not dead, zelfs niet op een zondagmiddag als deze. Dat hebben beide bands bewezen die ondanks de gering opkomst toch alles hebben gegeven.
Met dank aan Laura Maessen – https://coloristhelimit.nl voor het beschikbaar stellen van foto’s.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00