Home » Hollandse nieuwe met Ann My Dice, Crisis Theory/Sietse de Krieger en Wake Of Dawn

Hollandse nieuwe met Ann My Dice, Crisis Theory/Sietse de Krieger en Wake Of Dawn

door Maurice van der Zalm
3,3K views 4 minuten leestijd

Ann My Dice

Het is een tijdje geleden dat we van Ann My Dice hoorde. Het is alweer eind 2020 dat de laatste single In Vain werd uitgebracht. De heren hebben gelukkig niet stilgezeten en brengen vandaag de nieuwe single World In Ember uit. Met deze single opent Ann My Dice een nieuw hoofdstuk: steviger, kritischer en nauw aan het hart. Dit is nog maar het puntje van de ijsberg voor Ann My Dice. Nieuwe singles en tevens een EP staan reeds op de planning. En gelukkig maar want dit viertal weet hoe ze lekkere nummers moeten schrijven.

Wake Of Dawn

De opkomende metalband Wake of Dawn brengt haar vijfde en laatste single uit van de EP ‘Brinicles’. Eerder kwamen de nummers ‘Nightlights’, ‘Sword of Damocles’, ‘Wanderlust’ en ‘Sad Nostalgia’ uit.
Voor EGO is de band een samenwerking aangegaan met gitaarvirtuoos Timo Somers (ex. Delain, Carthagods, Ayreon), die een gitaarsolo heeft ingespeeld zoals alleen hij dat kan.   

EGO  
Het nummer ‘EGO’ neemt je mee in de gedachten en gevoelens die voortkomen uit FOMO en de (online) mening van andere mensen. Gevoelens als onmacht, woede en angst spelen in EGO de hoofdrol en wisselen elkaar in rap tempo af. Zowel muzikaal als tekstueel word je meegetrokken in de stoom van verschillende emoties en ervaar je de spanning en druk die
zich opbouwt in je hoofd totdat Timo Somers eindelijk een uitweg biedt met zijn gitaarsolo. Laat je meenemen in de stroom van emoties, spanning en loslaten.  
 
Wake of Dawn is een upcoming Nederlandse band waarbij hun muziek een unieke mix is van metal, pop en EDM. De band bestaat uit Gene ten Braak (lead vocals en gitaar), Bram Brijan (bass en backing vocals), Sietse de Krieger (lead gitaar) en Bob Mali (drums). Met hun muziek en fans willen ze iets neerzetten dat groter is dan henzelf. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën blijven ze vernieuwend en verrassend. De vier mannen zijn pas in 2023 begonnen, maar ook daarvoor waren ze allemaal al volop muziek aan het maken. Zo heeft Gene al ervaring opgedaan bij de band Distant en Sietse met zijn soloproject ‘Sietse de Krieger’ en band Raven Called Sin.   

Crisis Theory & Sietse de Krieger

Sietse de Krieger brengt vandaag ook, met Crisis Theory, een splitplaat uit met de naam Dishonor. De 21-jarige gitarist en producer baant zich een weg in de moderne metal met EDM invloeden.

Crisis Theory is een metal collectief van verschillende Producers. Crisis Theory combineert pop- en elektronische rockelementen tot melodieuze metal. Crisis Theory is geïnspireerd door bands als Bring Me The Horizon, Architects, Sleep Token etc.

Na het succes van ‘DISGRACE’, is er in samenwerking met Crisis Theory een epische remix gemaakt met Orchestra’s, Synths, Vocalen en zelfs extra secties!

Ook is tijdens deze samenwerking ‘IGNOMINY’ ontstaan. Deze track is een DOOM / Mick Gordon inspired track die perfect is voor iedere game sessie vol orchestra’s, synths en glitch effecten!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00