Home » Hollywood Vampires – Live In Rio

Hollywood Vampires – Live In Rio

door Edwin Knip
1,9K views 2 minuten leestijd

Na twee studio abums komt de superformatie Hollywood Vampires met een live registratie.

Het live concert op dit album vond al plaats in 2015. De band speelde voor een uitzinnige menigte van maar liefst 100.000 fans in Rio. Niet slecht voor een band die zichzelf beschrijft als de beste café band in de wereld. Met een vaste bezetting van zanger Alice Cooper, gitaristen Johnny Depp, Tommy Henriksen en Joe Perry staat er behoorlijk wat ervaring op het podium.

De band kwam in 2015 bij elkaar door de gezamenlijke voorliefde voor bepaalde nummers, en het verlangen om hun dode dronken vrienden te eren door het spelen van hun nummers. De band wordt dan ook vernoemd naar de club van Alice Cooper uit 1970 die Hollywood Vampires heette en onder haar leden John Lennon, Keith Moon en Mickey Dolenz mocht rekenen.

De nummers die de band live ten gehore brengt, zijn een mengeling van covers en eigen werk. Tijden het concert staat er een opzienbarend aantal supersterren op het podium. Zo horen en zien we Duff McKagan (Guns N’ Roses), Matt Sorum (Velvet Revolver) en Bruce Witkin. Als speciale gasten worden Lzzy Hale (Halestorm), Andreas Kisser (Sepultura) en Zak Starkey (The Who, Oasis) nog op het podium gehaald.

Het concert opent met de Cooper classic Raise The Dead, gevolgd door My Generation van The Who. In de setlist van veertien nummers staan klassiekers als Cold Turkey, Whole Lotta Love, School’s Out en Brown Sugar. Met een totale speelduur van net geen zestig minuten is dit album een perfecte weergave van een enerverend en energiek concert. Alles klopt, zang, gitaar, drums, publiek. Het is één groot feest en waar kun je dat beter houden dan in Rio? Kortom, dit album is een must voor de echte rockliefhebber.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00