Home » Hollywood Vampires – Rise

Hollywood Vampires – Rise

door Edwin Knip
215 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van deze supergroep komt vier jaar na het debuutalbum en staat als een huis.
Meteen vanaf de eerste tonen van I Want My Now valt op hoe goed de bandleden op elkaar ingespeeld zijn. De band zal in het begin gezien zijn als een eenmalig avontuur, met dit album wordt er bestaansrecht geclaimd. Alice Cooper heeft nieuwe inspiratie opgedaan na de release van zijn succesvolle en goed ontvangen Paranormal album uit 2017. Het album bevat hoofdzakelijk eigen materiaal, aangevuld met drie covers.
Er staan maar liefst zestien titels op het album, maar sommige nummers duren slechts een minuut of zelfs korter. De eerste nummers, I Want My Now en Who’s Laughing Now hebben duidelijk een Cooper stempel, stevige rocknummers met een pakkende melodielijn. The Boogieman Surprise sluit hier naadloos op aan. Maar er is genoeg variatie op het album, niet alleen door de korte intermezzo’s, maar ook door de verscheidenheid in nummers. We Gotta Rise is een politiek getint nummer, en Mr.Spider is een donker en onheilspellend nummer geworden.
Welcome To Bushwackers laat Jeff Beck en John Waters als gastmuzikanten horen. Ook hier weet de band weer een aangenaam ritmisch en goed in het gehoor liggend nummer te brengen. Zoals gezegd staan er ook drie covers op het album, in de geest van het debuutalbum is wederom gekozen voor een eerbetoon aan te vroeg overleden collega muzikanten. Johnny Depp laat in Heroes van David Bowie horen dat hij begenadigd is met een sterke, intrigerende stem. People Who Died van de Jim Carroll Band en You Can’t Put Your Arms Around A Memory van Johnny Thunder worden gezongen door Joe Perry.
In alles klinkt door dat de bandleden zich erg vermaken met deze band, deze samenstelling. Hier en daar is aan het eind van de nummers de lachpartij net wat later weggedraaid. De band klinkt goed ingespeeld, zowel in de stevige nummers als in de wat rustiger nummers als Congratulations waarin Depp een monoloog houdt onder minimale muzikale begeleiding.
Het tweede album is mede door de inbreng van meer eigen nummers niet te vergelijken met het eerste album waar nagenoeg alleen maar covers op stonden. Maar voor fans van bijvoorbeeld Alice Cooper zal het nieuwe album weer lekker ouderwets klinken. Laten we er niet omheen draaien, als de band op dit niveau blijft musiceren mag er best een derde album komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00