Home » Ignite – Dynamo (Eindhoven) 29/06/2014

Ignite – Dynamo (Eindhoven) 29/06/2014

door Jochem van der Steen
140 views 3 minuten leestijd

Nederland-Mexico… Juist op deze avond dat Ignite geprogrammeerd staat bij Dynamo. Hoe dat aan te pakken? Dynamo heeft er voor gekozen de avond net iets later te laten beginnen en vooraf de wedstrijd in de hal uit te zenden op groot scherm. Je ziet bij Dynamo niet vaak dat er meer voetbalshirts te zien zijn dan shirts waar bandnamen op prijken, maar vanavond is een uitzondering. Gelukkig weet Nederland ook te winnen zodat de sfeer er niet onder hoeft te lijden.
JamestownSaid And Done warmt het dan nog beperkte publiek lekker op met hun prettige hardcore. Jamestown weet al wat meer publiek te trekken en is zonder meer de softste act van de avond. Een kleine schare fans vooraan toont hun waardering door aardig wat teksten mee te brullen. Duidelijk een sympathieke band met een energieke, jonge look. Het is zonder meer duidelijk dat ze er zin in hebben en hun melodieuze punkrock hapt lekker weg, catchy als een griep. Ze weten het publiek nog eens extra mee te krijgen met een leuke, maar niet altijd strakke cover van Bob Geldof / Boomtown Rats’ Tell Me Why I Don’t Like Mondays
Colors Dead Bleed is een stuk harder en straightforward hardcore. De energie spat er zonder meer van af en frontman Polle laat zien hoe ervaren hij is op het podium en is de eerste frontman die de mensen echt naar voren krijgt. De zaal is intussen behoorlijk vol geworden, niet slecht voor een voetbal avond.
IgniteHet is wat lang wachten op Ignite maar als ze het podium betreden is het gelijk raak. Wat een energie toch weer. Het publiek zingt uitbundig mee met de melodieuze hardcore van de band uit Orange California.
Alsof ze al niet geliefd genoeg zijn bij hun fanschare bejubelen ze ook nog eens het Nederlandse elftal, dragen ze een oranje sjaal en shirts en laten ze weten hoe tof Nederlandse gevangenissen zijn (als een hotel) en noemen ze de naam van hardcore- en Dynamo legende Onno Cromag.
Elk nummer van Ignite is een klassieker en fantastisch om mee te zingen en te springen, maar een mooie verrassing zijn de nummer van hun nieuwe album die gelukkig de belofte weer waar maken. Over waar maken van beloftes gesproken… Onlangs zag ik Ignite op het Groezrock festival en ze waren weer zo geweldig dat dat wat beloofde voor hun Dynamo optreden. De belofte werd dubbel en dwars ingelost, nee overtroffen.


 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00