Home » Imperial Age – The Legacy Of Atlantis

Imperial Age – The Legacy Of Atlantis

door Filip van der Linden
250 views 2 minuten leestijd

Imperial Age is een Russische metalband die hoog aangeprezen staat bij Christopher Johnsson en Thomas Vikstrom van Therion. Zij namen de band uit Moskou al een paar keer mee op tournee en zowat de helft van Therion speelt ook mee op het nieuwe album The Legacy of Atlantis.
 
Imperial Age werd in 2012 opgericht door Alexander Osipov en Jane Odintsova. De band kende reeds vele wissels, maar Alexander en Jane zijn samen met zangeres Anna Moiseeva de vaste waarden. Producer van dienst was Sergei Lazar (Arkona). Ook het Moscow Conservatory Chamber Choir speelt een belangrijke rol. De gastmuzikanten op het album zijn o.m. Nalle Pahlsson, Christian Vidal en Thomas Vikstrom van Therion. Dat is niet te verwonderen. Op het moment dat Therion die van Imperial Age meevroegen op de tournee van dit jaar, bestond Imperial Age nog slechts uit Alexander, Jane en Anna. Maar er waren al ideeën voor een album en die hebben ze samen met het trio van Therion opgenomen (voor de shows werd inmiddels een nieuwe band bij elkaar gesprokkeld). En The Legacy Of Atlantis komt uit bij Adulruna Records, het label van Christopher Johnsson.
 
The Legacy Of Atlantis is dus zonder meer schatplichtig aan de theatrale en symfonische operametal van Therion. Dat hoor je in elk nummer. De compositie en de focus op de vrouwelijke en mannelijke stemmen en koren zijn prima te vergelijken met de aanpak van Therion. De Russen voegen er natuurlijk nog wat extra bombast (kitsch zelfs) aan toe, net als die typisch Slavische melancholie en wat donker drama. Dat aanhouden van die bombast maakt het op een volledig album wat eentonig, maar het is maar wat je leuk vindt natuurlijk. Een aantal tracks hebben flink wat power en tempo, maar deze band voelt zich vooral thuis in (power)ballads en midtempo-tracks. Het hele album heeft één thema en verhaal, maar dat gaat een beetje verloren.
 
Imperial Age was al verschillende keren te zien op Nederlandse podia, als support van Therion en Orphaned Land, en voor volgend jaar kondigen ze hun eerste tournee als headliner aan.
 
 

 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00