Home » Jack Poels – Groene Engel (Oss) 03/07/2020

Jack Poels – Groene Engel (Oss) 03/07/2020

door Maurice Tonies
285 views 3 minuten leestijd

Ter promotie van zijn allereerste solo-album Blauwe Vear zou Rowwen Hèze-frontman Jack Poels begin mei een clubtour aangaan. Het Corona-virus gooide echter roet in het eten en de tour moest helaas worden uitgesteld. Gelukkig kwam er van uitstel geen afstel en zijn de tourplannen begin juli weer opgepakt. Zo heeft het publiek in de Groene Engel in Oss vanavond de primeur! Wat heeft de zanger van Rowwen Hèze allemaal in petto? Zijn het puur de liedjes van zijn nieuwe album wat de klok slaat? Komt er een klassieker van zijn eigen band voorbij?
De cultuursector heeft, net zoals zoals andere bedrijven, op dit moment te maken met Corona-maatregelen. Concerten in een normale setting zijn nu even niet mogelijk. Bezoekers mogen niet te dicht bij elkaar staan, de anderhalve meter dient te worden gewaarborgd. Dit zorgt er voor dat de Groene Engel vanavond is ingericht als een mooie nachtclub, waarbij er overal tafeltjes en stoeltjes staan. Om zoveel mogelijk bezoekers van Jack Poels te laten genieten is hij bereid bevonden om twee sets te spelen. Met slechts vijftig bezoekers per show mag men dan ook wel spreken van een unieke ervaring.
Jack Poels staat niet in zijn eentje op het podium. Hij wordt tijdens deze Blauwe Vear-tour vergezeld door Bart-Jan Baartmans en Doe Maar-bandlid Jan Hendriks. Beide heren zullen Jack Poels ondersteunen op gitaar, er staat dan ook iets moois te gebeuren. Vanaf de allereerste tonen van Elf Oaver Elf kun je een speld horen vallen in de zaal van de Groene Engel. Het publiek luistert aandachtig naar de verrichtingen van het trio, waarbij men soms even heel zachtjes meezingt. Dat is bij shows van Rowwen Hèze wel anders, waarbij het vanaf het allereerste moment het feest losbarst en het bier door de lucht vliegt. Met zijn solo-album Blauwe Vear neemt Jack Poels dan ook even het gas terug en trakteert de luisteraar op mooie luisterliedjes. Met boeiende verhalen worden de nummers door de zanger ingeleid, zodat we nog beter naar de teksten gaan luisteren. De muzikale omlijsting is om door een ringetje te halen. Zo is Bart-Jan Baartmans een genadeloos instrumentalist. Zo kan hij met diverse gitaren overweg en weet elk nummer mooi op te leuken.
Het publiek in de Groene Engel krijgt niet alleen het solo-materiaal van Jack Poels te horen. Met een bandlid van Doe Maar in de gelederen mag een nummer van de bekende popgroep niet ontbreken. Het is wel even wennen om Poels in het Nederlands 1 Nacht Alleen te horen zingen, maar het lukt hem vrij aardig en het publiek zingt graag een woordje mee. Nummers van Rowwen Hèze mogen uiteraard ook niet ontbreken en de keeltjes gaan dan ook zachtjes open als Auto Vliegtuug  door de zaal van de Groene Engel klinkt. Uit de teksten van Jack Poels kunnen wijze lessen worden getrokken. Alleen de songtitels zeggen al genoeg: “Van Leave Gadde Doed”, “Van Drinken Krijg Je Dorst” en afsluiter “De Neus Umhoeg”.
De Limburger is blij weer op het podium te mogen staan en geeft aan dat er niets mooier is dan muziek voor een livepubliek te mogen spelen. Als het publiek in het toegift dan ook nog eens De Peel In Brand voor de kiezen krijgt kan het bijna niet mooier. De publieksfavoriet van menig Rowwen Hèze-fan mag niet ontbreken en de menigte mag zich nog eventjes laten horen. Na de schitterende afsluiter In De Achtertuin zit het optreden er dan echt op en mag Jack Poels terugkijken op een geweldige première van zijn Blauwe Vear-tour. Alhoewel hij niet te lang kan terugkijken, het publiek voor de volgende set staat alweer weer te wachten…..
Foto door Stefanie Portegies

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00