Home » Jaguar Jonze – Een interview met een veelzijdig artiest

Jaguar Jonze – Een interview met een veelzijdig artiest

door Edwin Knip
105 views 3 minuten leestijd

Multi talent Jaguar Jonze beweegt zich op het terrein van de muziek, van fotografie en maakt verhalende illustraties. Het verschijnen van haar EP Diamonds Liquid Gold is dan ook een mooi moment om een paar vragen te stellen.
Het valt me op dat je diverse kunstrichtingen leuk vindt om te doen, fotografie, muziek en illustreren. Welke van deze drie is jouw favoriet?
Jonze: Als ik er één zou moeten kiezen, dan zou ik muziek kiezen. Maar eigenlijk is dat onmogelijk zonder de creatieve aspecten van fotografie en kunst. We hebben nieuws foto’s nodig, cover artwork, artwork voor onze sociale media, videoclips, viuals, dus er zijn altijd veel verschillende elementen verbonden met muziek.
Voordat je jouw eigen muziek maakte, waar luisterde je toen naar? Is er een artiest die jou het meest heeft geïnspireerd?
Jonze: Ik ben veel geïnspireerd door Nick Cave, niet in mijn werk maar hoe hij als persoon altijd maar zijn grenzen aan het verleggen is om nieuwe soorten muziek en kunst te ontdekken. En vooral hoe zijn artistieke eigen zo van hemzelf is.
Waar haal je de inspiratie vandaan, wat heb je nodig om jouw teksten te schrijven?
Jonze: Muziek is een emotionele uitlaadklep voor mij. Het is niet anders dan vanzelfsprekend dat ik mij eigen leven en gebeurtenissen daaruit gebruik voor mijn muziek en teksten.
Je hebt in Australië meegedaan aan de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival, ben je hier fan van?
Jonze: I had enkele erg bekende artiesten gezien die voortkwamen uit het Songfestival. Ik ben een groot fan van Celine Dion en ik werd overweldigd door de optredens van Dami Im en Conchita Wurst. Ik kan zonder meer zeggen dat Eurovision: Australia Decides de beste introductie voor mij is geweest voor de wereld van Eurovision. De mensen waren zo vriendelijk en aardig en het is een ervaring geweest die ik mijn hele leven zal koesteren. Ik zal zeker juichen voor Montaigne in 2012 (Montaigne is de artiest die voor Australië aan het songfestival in 2021 mee zal gaan doen).
Heb je plannen om te gaan toeren en live optredens te doen, bijvoorbeeld in Nederland?
Jonze: Ja. Het is mijn droom om in Europa op te treden en ik wil zeker naar Nederland komen. Ik hoop dat dit snel mogelijk is nadat we allemaal zijn bijgekomen van de huidige COVID-19 situatie.
Wat is je grote ambitie, wat wil je bereiken in je carrière?
Jonze: Ik wil in staat zijn om duurzaam muziek te maken en rond te toeren zonder te hoeven steunen op gunsten van vrienden en me af te vragen wanneer mijn volgende maaltijd en onderdak vandaan zal komen. Een opkomend artiest zijn is moeilijk, dus ik hoop een plek van succes te vinden waar ik mezelf financieel kan ondersteunen terwijl ik kan doen wat ik graag doe: creëren en presteren
Fotografie: Ribal Hosn

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00