Home » Ptolemea – Een interview met zangeres Priscila Da Costa

Ptolemea – Een interview met zangeres Priscila Da Costa

door Edwin Knip
189 views 3 minuten leestijd

De tweede EP van de formatie Ptolemea brengt een mengeling van stevige en melancholieke rock. Zangeres Priscila Da Costa heeft tijd om wat vragen te beantwoorden.
Als eerste wil ik graag weten wie de bandnaam bedacht heeft, en waarom?
Da Costa: Ik wilde een naam die een link had met het universum dus ik heb wat onderzoek gedaan over de geschiedenis van het universum (voor zover we het weten natuurlijk). En toen kwam de naam van Claudius Ptolemeus tevoorschijn. Hij was een astrofysicus en werkte aan verschillende theorieën. Hij was, bijvoorbeeld, de eerste die muziek nummerde zoals we dat vandaag de dag kennen (driekwartsmaat, vierkwartsmaat, vijfkwartsmaat, achtkwartsmaat, enzovoort). Hij nam ook deel aan een studie met de naam The Music Of The Spheres waarin de afstand van de planeten in het universum berekend werden met muzikale intervallen. Ik vond het een geweldig idee en besloot om Ptolemeus als inspiratie voor de naam van de band te nemen. Voor de vrouwelijke touch heb ik een ‘a’ aan het eind gezet, Ptolemea.
Vindt je dat jullie gegroeid zijn als band op de EP Maze in vergelijking met jullie debuut?
Da Costa
: Ja. De eerste EP was voor mij echt de eerste stap naar buiten. Iets delen zonder te weten hoe of wat. I volgde mijn lef en hoopte voor het beste. Voor de EP Maze wist ik welke kant ik op moest, welke boodschap ik wilde delen en ook hoe het moest klinken.
Is de EP geworden wat je er van verwacht had?
Da Costa
: We zijn erg blij met de CD. Patrick Damiani van Tidalwave Studio heeft uitstekend werk geleverd!
Op welk nummer van de EP ben je het meest trots?
Da Costa
: Mijn favoriete nummer is I Wish I Could.
Wat is jouw dagelijkse ritme nu we allemaal in lockdown zitten?
Da Costa
: Ik probeer alternatieven te vinden om mensen te laten luisteren naar Ptolemea. Al voorbeeld: we lanceren op Patreon een profiel deze week waar mensen zich kunnen inschrijven als lid en zo eerder dan anderen onze nieuwste CD, vinyl en andere merchandise kunnen aanschaffen. Ik geef ook zanglessen via Skype en ik doe daarnaast alle dingen woor ik voor de lockdown niet aan toe kwam. Zoals slapen en het huis schoonmaken, ha ha.
Hoe lang meoten we wachten op een volledig album? De zes nummers van Maze waren voorbij voordat ik in de gaten had dat deze al begonnen waren.
Da Cosat
: Wel langer dan je verwacht denk ik zo. We weten nog steeds niet wanneer we het release concert voor Maze kunnen doen. Alles is gecanceld één dag voor de show! Maar het is zeker een volgende stap.
Hebben jullie plannen om in 2020 of 2021 in Nederland op te treden?
Da Costa
: Er is nu nog niets bevestigd maar ik hoop van wel.
Fotografie: Lugdivine Unfer

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00