Home » Jera on Air Festival dag 1 – (Ysselsteyn) 27/06/2019

Jera on Air Festival dag 1 – (Ysselsteyn) 27/06/2019

door Dave van Hout
247 views 2 minuten leestijd

Het is de 27e editie van Jera On air. De donderdag begint rustig met de pre-party. Om bij de camping te komen dit jaar moet je eerst een hoge brug over. Tijdens de hitte is dit niet heel welkom. Na dit alles te hebben overleefd staat er een gigantische rij voor de camping. De gemiddelde wachttijd is rond de anderhalf uur. Gelukkig is iedereen wel in een goede stemming en dat is vooral op het festivalterrein terug te merken! 
Nog niet alles is open maar er wordt wel al flink feest gevierd op het terrein. In de kleine tent, de Raven, host vanavond Dynamo zijn Emo Night. De avond wordt gevuld door dj’s als Big Boys At The Disco en My Chemical Bromance. De hele avond komen de grootste meezingers voorbij waardoor het nostalgie gehalte vrij hoog ligt. De avond wordt daarom ook in stijl afgesloten met alle dj’s op het podium en het nummer Welcome To The Black Parade van My Chemical Romance wat door iedereen wordt mee geschreeuwd.
De Vulture telt vanavond als hoofdpodium aangezien de mainstage nog dicht is. Deez Nuts stond in 2017 ook al op het podium van Jera On Air, zoals ik heb gehoord, braken ze toen helemaal de tent af. Dat was dit jaar niet anders. Vanaf het eerste moment zingt iedereen mee.
 

Bury Tommorow heeft de taak om de dag af te sluiten. Het begint wat later dan gepland maar daar krijgen we ook uitleg over, alles ging mis met de apparatuur en honderdmaal sorry. Nummer erna was alles weer goed gemaakt, alles wat ze spelen is strak en de moshpit houd pas op als de laatste klanken zijn geslagen. Het publiek geniet enorm en het is zeker een waardige afsluiter van de pre party!
Wat het aparte was tijdens deze pre party, was eigenlijk dat het voelde als complete festival dag. Het was al lekker druk op het terrein en de sfeer zat er erg goed in ook al begon het pas rond 8 uur ‘s avonds. Het eerste feestje van dit weekend zit er op en gaat nog lang door op de camping.
Tekst : Nicole den Ouden
Fotografie : Dave van Hout

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00