Home » Jera on Air Festival dag 2 – (Ysselsteyn) 28/06/2019

Jera on Air Festival dag 2 – (Ysselsteyn) 28/06/2019

door Dave van Hout
388 views 4 minuten leestijd

Het is een warme tweede dag van Jera On Air, het is de eerste officiële festival dag en alle podia zijn open, de markt is open waar je sokken kan kopen, getatoeëerd kan worden maar ook naar het Moshpital kan gaan. Bij deze old school legertent staan zusters klaar om je schrammen na een moshpit te verzorgen, je wat verkoeling te bieden en waar ze een silent disco houden wat op sommige momenten een erg groot leuk feestje wordt. 
De winnaar van Guts & Glory heeft de eer om de Eagle te openen. In Guts & Glory strijden vier bands om een plaats op Jera on Air. Dit jaar heeft de Eindhovense band Another Now deze wedstrijd gewonnen. De vijf-koppige metalcore band begint vroeg in de middag waardoor het nog niet heel erg druk is. Ze komen wat nerveus over als ze het podium betreden maar na een aantal nummers zitten ze er lekker in. Muzikaal klinkt het allemaal strak en goed alleen als de clean vocals gezongen worden hoor je ze niet. Je ziet dat de bassist zingt, maar lijkt alsof de microfoon niet vol open staat. Verder een erg goed optreden en richting het einde van de show staat grotendeels van de Eagle goed gevuld.
Het show waar iedereen over napraat is toch echt wel Fever 333. De band bestaande uit uit de voormalige Letlive-vocalist Jason Aalon Butler, de voormalige Chariot-gitarist Stephen Harrison en de drummer Aric Improta van Night Verses. Het is een erg energieke show met veel politieke statements. De muziek geeft het gevoel dat we eindelijk een waardige opvolger hebben voor Rage Against The Machine. De zanger gaat het publiek in en klimt vervolgens in een van de pilaren om hieruit te springen en crowdsurfend terug naar het podium te gaan. De bassist doet hier nog even een schepje bovenop in het laatste nummer en klimt met zijn bass de pilaar in, speelt hier het nummer af en klimt vervolgens naar het hoogste puntje van de tent. Er is een duidelijke spanning te voelen in het publiek of dit goed gaat en hij niet van flinke hoogte valt. De show is afgelopen en de bassist zit nogsteeds in het bovenste puntje van de tent. Een kwartier na de show klimt hij naar beneden en er stond nog een grote groep fans om hem naar beneden te helpen en een groot applaus te geven.
Op het terrein is er vandaag op sommige momenten ook een BMX show te zien van team DTX13. Hier zitten bmxers bij die in de wereldtop fietsen en waren nu van dichtbij te bewonderen. Hoe harder het applaus hoe moeilijker de trucs.
Wilde je even bijkomen met een lekker biertje was daar de speciaalbiertent van Van Moll. Hier is het de hele tijd eigenlijk gezellig druk, maar tijdens St. Plaster hangt het met de benen buiten. De pop-punk band speelde hier zijn vijfde of zesde, hier waren ze zelf ook niet helemaal uit, show ooit. Het is misschien de kleinste tent maar op dit moment een van de grootste feestjes! De moshpit is er snel en een opblaasmatras vliegt door de lucht. Wat je erg merkt bij de band is het plezier wat ze er zelf in hebben, dat straalt uit naar de zaal die compleet los gaat.
Het is een grote drukte in de Eagle voor Sum 41. Wanneer de heren opkomen begint er een rollercoaster van drukte, een lichtshow waar je overprikkelt van raakt en een oorverdovend mee geschreeuw van alle fans. Ze spelen een nieuw nummer van een album wat volgende week uitkomt genaamd Death In The Family. Hier zijn de reacties ook goed op. Het vreemde aan de show was het einde, In Too Deep, Fat Lip en Still Waiting worden snel achter elkaar gespeeld wat een beetje afgeraffeld voelt.
 
De headliner van de avond is Enter Shikari. Van te vore wordt er al gewaarschuwd door mensen die de show eerder hebben gezien dat het eigenlijk wel wordt aangeraden om een zonnebril op te zetten. De lichtshow is namelijk erg spectaculair maar ook erg heftig. Het speciale aan de show is de setlist, van ieder album speelde ze wel iets. Het publiek gaat hier erg lekker op en is een groot feest.
 
Tekst : Nicole den Ouden
Fotografie : Dave van Hout

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00