Home » John Garcia – W2 (Den Bosch) 11/11/2014

John Garcia – W2 (Den Bosch) 11/11/2014

door Maurice Tonies
103 views 4 minuten leestijd

GarciaEen zaal gevuld met bezoekers gehuld in shirts van Kyuss, Vista Chino, Kyuss Lives en Queens of Stone Age doet weinig verhullen. De W2 heeft vanavond stonerrock in het huis. Niemand minder dan John Garcia komt een bezoek brengen aan de Bossche poptempel. Een unieke show, want dit is de enige Benelux-show die The Voice of Kyuss geeft……
STEAK mag de avond openen en doet dit zeer verdienstelijk. Het goedgevulde W2 komt helemaal in de stemming met de groovy klanken van deze band. De mannen komen uit het Verenigd Koninkrijk en reizen met John Garcia mee om zo hun album te promoten. We horen enorm strakke riffs en een drummer die werkelijk alles geeft. Of daardoor wat technische mankementen optreden is niet bekend, maar gelukkig is er een vakkundige crew aanwezig om meteen het probleem aan te pakken. Gelukkig is het niet heel storend en kan de band snel door om nummers van hun album “Slab City” te laten horen. Enthousiast gaat de band er helemaal voor en mag de stonerrock van STEAK een ideale opener genoemd worden.
Voordat we echter bij het hoofdmenu komen is er nog een supportact. Het Eindhovense Komatsu is geen vreemde meer. De formatie stond al eerder in de W2 en ook op andere Brabantse podia en festivals hebben de heren al gestaan. De bezetting is overigens wel gewijzigd. Zo heeft Komatsu weer een mannelijke drummer in hun midden, nadat Miriam Bekker de groep heeft verlaten. Een show van Komatsu valt zelden tegen. De groep overdondert graag en laat de muziek voor zich spreken. Het doet de nekharen rijzen en hun sound komt heerlijk binnen. Hun lompe gitaarwerk doet de vuisten ballen en de hoofden knikken. Dit hoort het publiek graag.  De band is op tour met John Garcia en is blij om vandaag om op Nederlandse bodem te mogen spelen en het publiek in hun moerstaal toe te spreken. In hun set horen we nummers van hun laatste album “Manu Armata” en ook is de band alweer bezig met nieuw materiaal. Als supportact voldoen ze hun taak met verve door hun set “Blackwater” op een geweldige manier af te sluiten.
Dan is het vervolgens nog een tijdje wachten totdat het gordijn van het podium weer opengaat. De fans juichen vervolgens als de band het podium betreedt en zanger John Garcia volgt. “The Voice of Kyuss” heeft een flinke status en dat is te merken aan de opkomst vanavond. Het zal nagenoeg uitverkocht zijn, want van voor tot achteraan staan bezoekers te kijken hoe de band aftrapt. Vandaag heeft de zanger heel wat in petto en aan het begin van zijn optreden vertelt hij meteen wat we mogen verwachten. Wat nieuw materiaal, wat nummers van Kyuss en ook zal Slo Burn niet worden overgeslagen. Garcia is goed bij stem en dat mag eigenlijk van het publiek ook wel gezegd worden. Overal horen we fans letterlijk de teksten meezingen en misschien nog wel overtuigender brengen dan Garcia zelf.
Stonerrock verveelt zelden. Strak gitaarspel, heerlijke riffs, fuzz en grooves is wat de klok slaat. De voormalig voorman van Kyuss weet wel wat het publiek wil horen en eet uit zijn hand. Vooral “El Rodeo”, “One Inch Man” en “Whitewater” zijn hoogtepunten uit de set. Deze Kyuss-klassiekers hebben veel fans op hun verlanglijstje staan en deze worden op hun wenken bediend. Opmerkelijk trouwens dat dit de enige show is die John Garcia in Nederland speelt. De beste man heeft een geweldige band om zich heen verzameld. Wat een kwaliteiten zitten in deze band. De W2 tovert zich om een ware woestijn, de dessert-sessions bevinden zich vanavond in Den Bosch. Tussen de Kyuss-nummers door speelt John Garcia ook nummers van zijn nieuwe solo-plaat. Zo mengt oud en nieuw zich prima in een grootse set.
De hele avond staat vanavond in het teken van Stonerrock, maar ook wordt de avond ook met regelmaat geplaagd door technische mankementen. Zo ook tijdens de show van Garcia, waarbij de band wordt getracht te improviseren, terwijl technici wederom druk hun best doen om alles weer gaande te krijgen. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan en even wordt John Garcia wel ietwat ongeduldig. Hij herpakt zich gelukkig op een goede manier en speelt gewoon verder, maar het mag wel een smet op het optreden genoemd worden. Helaas begon de show van John Garcia wat aan de late kant, waardoor een aantal fans al voortijdig richting de garderobe lopen om hun jas te gaan halen. Een woestijnheld kent geen tijd en in het toegift, wat ook even op zich laat wachten bewijst hij nogmaals zijn kwaliteiten. Nog voor een laatste maal horen we het publiek meebrullen. Garcia mag dan wel de naam Kyuss niet meer gebruiken, zolang hij de muziek mag laten klinken hoeven we ons geen zorgen te maken…….

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00