Home » Sin7sinS – Er gebeurt nu meer in de nieuwe sound.

Sin7sinS – Er gebeurt nu meer in de nieuwe sound.

door Wendy Steenmans
104 views 19 minuten leestijd

s7sinterviewrockportaalbanner
Sin7sinS komt op 24 november met hun nieuwe album “Purgatory Princess”. Voor Rockportaal mocht ik ook al een review schrijven over dit album. Het was mij duidelijk dat deze band hard aan het timmeren is aan hun weg naar de top. Volgens meerdere media zou dit album wel eens de doorbraak kunnen zijn. Genoeg reden om een gezellig onderonsje te hebben met leading lady Lotus en zanger en gitarist van de band Gen Morphine.

Bedankt voor jullie tijd en voor het tweede interview met rockportaal. Eerst en vooral gefeliciteerd met jullie nieuwe album.
Gen en Lotus: Dank je wel!
Weer een juweeltje van een album mag ik wel zeggen. Van Rockportaal kregen jullie een goede review. Hoe regeren de andere media tot nu toe?
Lotus: Tot nu toe ontzettend lovend. We scoren overal negens. Hele positieve reacties kregen we over dat we origineel zijn, dat het goed in elkaar zit en dat we met dit album toch wel eens tot de top kunnen gaan horen van ons genre. Dat is wel leuk om te horen want daar werk je al jaren voor. Wie weet. Laten we hopen dat de recensenten gelijk hebben.
Kunnen jullie wat meer vertellen waar het album over gaat. Waar de inspiratie vandaan komt voor dit album?
Lotus: wat je bij sommige bands ziet is dat er voor een concept wordt gekozen. Een thema waar het hele album over gaat. Dat hebben wij niet. De nummers zijn niet aan elkaar gelinkt op gebied van teksten of onderwerpen. Het zijn voor ons album alle daagse dingen waar iedereen zich mee kan identificeren. Denk aan….
Gen: van alles
Lotus: Echt van alles ja. Denk aan liefde, geloof tot ons gevoel als we aan het touren zijn tot zelfs verlies. Het is echt heel breed. Maar wel dingen waar iedereen wel eens mee te maken heeft gehad in zijn leven.
s7sintervieuwrockportaal-003Als ik het album zo hoor dan zijn jullie toch op ontdekking gegaan en flink aan het experimenteren geweest. Het industriële is er voor mijn gevoel wat meer vanaf dan op de eerdere albums. Is daar bewust voor gekozen? Waar komt die keuze vandaan?
Gen: Sterker nog. Nadat Carnival Of No Tomorrow klaar was, eigenlijk een jaar daarna ongeveer had ik een heel nieuw album geschreven en dat hebben we volledig weggegooid. We zijn toen weer helemaal overnieuw begonnen. Daar is dit album uitgekomen omdat ik toch een iets andere weg in wilde slaan. Ik wilde meer van het gothic en industrial af en gewoon meer serieus genomen worden in de metal.
Volwassener?
Gen: Volwassener inderdaad maar ook een harder en breder publiek aanspreken. We proberen het wat breder te trekken. Als je ziet dat als je alleen maar richt op female fronted dat het een heel klein wereldje is helaas.
Hij is misschien wel klein maar de mensen die dan komen naar shows zijn wel echte liefhebbers.
Gen en Lotus: Absoluut.
Gen: Denk als je wil groeien dat je toch meer mensen moet gaan aanspreken.
Lotus: Wat we eigenlijk hebben geprobeerd is om de female fronted metal liefhebber te blijven boeien. Dat die ons nog steeds heel leuk vinden. Maar ook de mensen die alleen maar van snoei harde metal houden en niks van het female fronted moeten hebben. De echte metal heads, dat we die hiermee ook kunnen plezieren. Want hoe vaak staan we niet op festivals waar dat soort publiek komt. Die zitten helemaal niet te wachten op female fronted. Dat is een beetje een uitdaging om hen ook te kunnen prikkelen.
Gen: Ook om de vocalen clean te houden. Je hebt in de metal scene ook bands met vrouwelijke vocalen die snoeihard zijn maar dat heeft met zingen niks meer te maken.
In dat genre zijn er inderdaad niet zo heel veel nee.
Als ik de nummers Touch Of Pandora en The Great Illusion Of Control hoor dan hoor ik invloeden van Rammstein en oude rock, glam metal als ik het zo mag noemen. Ik zie de getoupeerde haren al op het podium!
Lotus: Ik las het in je recensie inderdaad!
Komt daar ook daadwerkelijk inspiratie vandaan?
Gen: glam metal absoluut niet eigenlijk! Maar Rammstein wel ja. Dat is één van mijn lievelingsbands.
Ik weet niet of ik het goed heb omschreven hoor.
Lotus: Toen ik het in je recensie las begrijp ik wel dat je het er in hoort maar dat was niet de opzet.
Ik vind het wel een heel gaaf nummer!
Lotus: ja dat is het ook! Dat zijn ze allemaal!
s7sinterviewrockportaalGen, heb jij zangles gehad? Waarom ik het vraag. Het is mij opgevallen dat er meer cleane vocalen van jou op het album te vinden zijn dan op eerdere albums.
Lotus: Voor het eerst denk ik.
Gen: Nee hoor. Op de vorige albums was dat ook al alleen zaten ze daar wat meer verstopt in ballads. Ze waren minder duidelijk aanwezig.
Precies. Dat wilde ik net zeggen. Ze zijn nu duidelijker aanwezig. Is daar bewust voor gekozen?
Gen: ja, hoe dat precies is gekomen. Ik zing meestal al alle zanglijnen van te voren om te kijken of ze werken. Of het loopt. Sommigen klonken zo leuk dat we ze zo hebben gelaten om te kijken wat het wordt.
Het werkt wel!
Gen en Lotus: Ja absoluut!
Het is wel een heel andere kant die we van jou horen dan alleen maar de grunts.
Gen: Ja dat klopt. Het was voor mij ook wel even spannend.
Lotus: We wilden iets anders laten horen en ook laten zien dat we origineel zijn. Dit wordt ook nog niet zo heel veel gedaan. Hij heeft een aardig strotje dus we dachten we proberen het gewoon. Het werkte wel voor ons. Het maakt het allemaal wat interessanter omdat er meer nieuwe dingen te horen zijn.
Gen: Er gebeurt nu meer in de nieuwe sound. Het maakt het wat voller.
Dat viel mij inderdaad ook al op. Er wordt meer de beuk in gegooid.
Gen: Inderdaad.
Lotus: Dat hoor je gelijk al bij het openingsnummer. Daar laten we gelijk horen van, bam! Hier zijn we! Metal waar je niet omheen kan.
Ik heb zelf het album een aantal keer geluisterd en heb zitten stoeien met één nummer, Jerusalem. Er spoken allerlei dingen door mijn hoofd heen waar het nummer over kan gaan. Eén van die dingen is over de verschillen tussen manen en vrouwen in de Islamitische cultuur. Heb ik dat goed of sla ik de plank daar compleet mis?
Gen: Ik kan begrijpen dat je dat leest. Maar waar het nummer eigenlijk over gaat is de zoektocht naar God en die niet vinden. Bedenk het in de stijl van U2 ,I Still Haven’t Found What I’m Looking For, waar het een beetje op lijkt maar dan anders verwoord.
Ik had hem dus in zekere zin fout?
Lotus: Ja maar dat is wel het leuke eraan. Het is ook altijd wel een beetje onze bedoeling geweest. We schrijven onze nummers altijd wel met een bepaald idee erachter. Alleen willen we het niet gelijk op tafel leggen wat onze bedoeling is. Mensen hebben altijd hun eigen interpretaties ergens bij. Dat vind ik altijd heel erg leuk. Als dat jouw interpretatie is bij dat nummer is het ook goed.
s7sinterviewrockportaal-005Ik wil het ook even hebben over het album artwork. Deze is toch net iets anders dan van het vorige album. Deze keer geen foto maar puur een tekening . Wie heeft deze gemaakt en welke boodschap zit erachter?
Lotus: Gen heeft hem gemaakt. Heel bewust hebben we het klein gehouden.
Gen: We hebben hem bewust ook opvallend gemaakt.
Lotus: Ja, klein en opvallend. Geen poespas. Gewoon, bam daar staat een hoesje en daar staat een metal band. Dat zie je ook gelijk als je het hoesje ziet.
Gen: Juist ook omdat we van het label gothic af willen.
Lotus: We wilden de hoes juist daarom ook stoer en pakkend
Gen: Je spreekt zo toch ook een compleet ander publiek aan die niet verwachten dat er een band als ons achter zit. Uiteindelijk past het ook wel bij wat we nu doen. Ik denk alleen dat veel mensen dat niet verwachten. Als je gaat kijken naar bands in dit genre. Ze hebben allemaal dezelfde hoesjes. Allemaal de zangeres voorop in een sierlijke houding.
Lotus: De hoesjes zijn allemaal wel erg mooi een schitterend. Ze zitten allemaal wel in dezelfde lijn.
Te voor de hand liggend bedoel je?
Lotus: Ja eigenlijk wel. Ik wil ze absoluut niet afkraken hoor. We wilden alleen juist daar vanaf stappen. We wilden iets anders.
Jullie onderscheiden van de rest dus?
Lotus: Juist ja.
Voor No Tears Left verscheen kort geleden nog een videoclip. Erg gaaf gemaakt! Daar laten jullie een klein stukje van jullie tour leven in zien. De meeste bands die ik tot nu toe heb geïnterviewd doen daar geheimzinnig over maar jullie dus niet?
Lotus: Nee hoor, helemaal niet!
s7sinterviuewrockportaal-004Hoe is het voor jullie om een stukje van jullie tour leven “bloot” te geven? En daarmee aan de slag te gaan.
Gen: (Lacht!) Het is ook letterlijk bloot!
Lotus: Heel erg leuk! We hebben daar bewust voor gekozen. Dat we de leuke tijden die we daarin beleven om dat ook te delen met het publiek en de fans.
Gen: Ook de rottigheid en gekkigheid.
Lotus: Alles wat er gebeurd laten we zien. Zo gaat het op tour. Dat is hartstikke leuk om dat te delen. Daar gaan we niet geheimzinnig over doen toch?
Nou ja, als ik sommige bands vraag of ze iets willen delen van wat er op tour gebeurd krijg ik toch vaak het antwoord van, wat op tour gebeurd blijft op tour.
Lotus: Oh nee hoor! Bij ons niet!
Gen: Ik vraag me dan af of er wel echt iets gebeurd dan en dat ze daarover niks te vertellen hebben. Dat kan natuurlijk ook. Dat ze het op die manier toch nog spannend weten te maken. Misschien knokken ze elkaar de bus wel uit? Zonder gekkigheid. We hebben altijd ontzettend veel lol samen als we met elkaar weg zijn.
Lotus: Het is echt een feestje.
Gen: Dit waren de beelden die door de beugel konden.
Dit hoort ook bij het bandleven toch. Je bent met elkaar muziek aan het maken en lol trappen hoort daar voor mijn gevoel ook bij.
Lotus: Dat hoort er zeker bij.
Gen: Het is gewoon feest waar we ook komen. Je moet het zo zien. Iedere zaal waar je komt staat gevuld met mensen die een avondje uit zijn. Dat is altijd heel erg gezellig.
Jullie hebben een best wel moeilijke tijd achter de rug. Kort na elkaar besloten Heresy 101 en J.D Acid de band te verlaten. Wat heeft dit met jullie gedaan als band?
Lotus: Dat heeft ons wel sterker gemaakt. Dat was toch best wel een flinke klap. Bij J.D Acid hadden we het zien aankomen. Dat is om persoonlijke redenen zo gegaan. Daar hadden we ook snel een oplossing voor. Corbin Crow die erbij kwam. Dat hebben we goed opgelost. Heresy 101 daarentegen dat kwam als een klap. Dat had niemand zien aankomen. Hij zelf geloof ik ook niet. Dan moet je wel laten zien uit wat voor hout je gesneden bent. Dan moet je echt doorpakken en oplossingen verzinnen en gaan. Het album kwam er natuurlijk aan. Dan is dat juist niet de tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Dat was echt wel even een klap. Ik ben persoonlijk van allebei van slag geweest. Met allebei staan we op hele goede voet. Het zijn echt el hele goede vrienden. Maar Sin7sinS ging door. Daar hebben we een oplossing voor gevonden. We hebben nu Tom Pluijmaekers die voorlopig invaldrummer is. Met eventueel de kans ook om te blijven als vaste drummer. Wat dit met ons als band heeft gedaan. Ik denk dat het ons heel sterk heeft gemaakt.
Gen: Ja absoluut.
Lotus: Het is echt niet makkelijk zo snel voor de release en een bassist en drummer te vinden die echt goed zijn en goed erbij passen. Dat hebben we toch mooi geflikt.
Gen: Op het punt waar wij nu staan is dat ook het belangrijkste. Muzikanten vinden op het punt waar wij nu staan is op zich niet zo heel moeilijk. Het gaat er meer om dat je mensen hebt die erbij passen. Die bij onze persoonlijkheden passen maar ook de neuzen moeten dezelfde kant op staan.
Lotus: Dat was even een periode.
Hebben zij nog meegewerkt aan dit album?
Lotus: Het album was al klaar. Daar hebben zij dus volledig aan mee gewerkt.
S7Sintervieuwrockportaal-002Jullie vertelden het zelf al. Jullie hebben Corbin Crow nu als nieuwe bassist. Zelf ken ik hem als bassist van Ex Libris. Waar kennen jullie hem van en hoe zijn jullie bij hem terecht gekomen?
Lotus: Daar kennen we hem inderdaad ook van. Wij hebben twee jaar geleden een release show gespeeld elders in het land waar Ex Libris onze support act was. Daar klikte het eigenlijk al met hem. Hij heeft ook vaak een Sin7sinS bandshirt aan wat we ook terug zagen in foto’s van concerten. Dat trekt wel een beetje de aandacht. We wisten dat hij ook uit de buurt kwam, wat ook wel handig is natuurlijk. Hij is ook een hele goede bassist. Toen was het een heel makkelijk rekensommetje. We hebben hem benaderd en zijn interesse was gelijk gewekt. Toen was Corbin Crow geboren.
Vanwaar zijn naam? Jullie namen hebben jullie al uitleg over gegeven in het vorige interview. Dan kan Corbin Crow natuurlijk niet achter blijven.
Gen: Dat mogen ze zelf uitkiezen.
Lotus: Het idee bij onze namen is dat ze stoer zijn. We hebben best wel Hollandse namen allemaal, behalve ik dan want ik gebruik mijn echte naam. Corbin Crow klonk gewoon stoer. Daar zit geen betekenis achter.
Mijn volgende vraag is eigenlijk al een beetje beantwoord. Corbin heeft niet meegewerkt aan het album?
Lotus: Dat klopt.
Als ik het goed begrijp zijn jullie nog wel op zoek naar een drummer?
Lotus: Dat is moeilijk. In principe wel want Tom is tot nu toe invaldrummer. Om te voorkomen dat de band straks, even grof gezegd “weer op zijn gat ligt”, moeten we geen overhaaste beslissingen nemen. Vanuit Tom niet en vanuit ons niet. Het klikt tussen ons ontzettend goed en bovendien is het ook nog een werelddrummer. Voor nu is dat prima. Als het van beiden kanten duidelijk wordt dat hij blijft dan zijn we daar natuurlijk helemaal blij mee. Het kan natuurlijk ook anders lopen, dat weet je nooit. In dat geval zijn we dan op zoek naar een nieuwe drummer ja.
Naar wat voor iemand zijn jullie dan precies op zoek? Je weet maar nooit dat er tussen onze lezers misschien wel drummers zitten die het leuk vinden om bij jullie te drummen.
Lotus: Iemand die toch al aardig wat ervaring heeft. We hebben al aanvragen binnen gekregen van mensen die geen ervaring hebben met clicktrack en dergelijken. Dat gaat niet werken. Hij of zij moet de nummers snel onder de knie hebben en strak spelen.
Gen: Kortom, een technisch goede drummer hebben wij op het moment baat bij. Het niveau gaat alleen maar omhoog. Dan is het zeker met het oog op de toekomst dat we nog technischer zullen gaan. Dan moet je wel een goede drummer hebben. Maar ook leeftijd speelt een rol. We hebben ook aanvragen gehad van mensen boven de vijftig.
Lotus: vijftig is echt no go!
Je kan natuurlijk wel mensen hebben van boven de vijftig die nog jong van geest zijn toch?
Gen: Jawel!
Lotus: Dat kan inderdaad wel maar dan is het nog steeds een nee.
Gen: Dat zijn vaak toch mensen die vastzitten met hun gezin. Ze hebben vaak ook weinig tijd. Lotus: Het moet ook op gebied van persoonlijkheid erbij passen. Je gaat tenslotte toch met elkaar op tour. Je zit dan toch een week of langer met elkaar in een bus. Dan moet het echt qua persoonlijkheden matchen.
Wie weet leid het via dit interview tot ergens.
Jullie zijn afgelopen jaar met Leaves’ Eyes op tour geweest. Hoe is dat gegaan die tour?
Lotus: Heel erg leuk!
Een droom die uitkwam?
Lotus: Een deel van een droom die uitkwam ja.
Gen: Eerder daarvoor hadden we ook al met hen op het podium gestaan. Toen hadden we al het idee dat het leuke mensen waren. Dat werd in de tourbus nogmaals bevestigd.
Lotus: Het zijn echt hele leuke mensen.
Gen: Ik denk ook dat we snel met hen connectie hadden omdat er ook twee Nederlanders in de band zitten bij hen. Dat maakt het dan net iets makkelijk om contact te krijgen.
s7sinterviuewrockportaal-005Lotus: Touren is sowieso leuk. Het is een hele ervaring dat je voor het eerst echt op tour gaat met alles erop en eraan. Dat is echt heel erg gaaf! Die tour dan ook delen met een band die super tof is. Dat is echt top! Er zit totaal geen arrogantie in die band.
Gen: Je hebt het wel eens ooit dat bands die, ik noem het niet arrogant maar stijf zijn. Ik begrijp het wel. Maar met Liv, dat was tof. Ik heb nog nooit zo een lief persoon meegemaakt. Echt een moedertje die bezorgd is om iedereen.
Lotus: Heel hartelijk.
Gen: Elke dag vragen ook hoe het met je gaat. Maar dan echt oprecht interesse tonen in je. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. De meeste muzikanten en bands zijn gesloten. Die blijven toch meer bij elkaar plakken. Maar Leaves’ Eyes niet. Een hele bijzondere ervaring.
Jullie hebben al een hele mooie muzikale weg bewandeld. Jullie carrière lijkt sinds jullie vorige album in de lift richting de top te zitten. Wat zijn jullie plannen voor de toekomst? Nieuwe albums is een feit neem ik aan?
Gen: Nieuwe albums in ieder geval. Meer shows spelen zit ook wel in de planning. We hopen dat we met dit album toch de juiste aandacht kunnen trekken die we voor ogen hebben. Misschien headline shows spelen zou ook wel leuk zijn.
Lotus: Een aantal grotere festivals zou ook wel te gek zijn.
Ik had jullie om eerlijk te zijn ook wel op Metal Female Voices Fest verwacht een paar weken geleden.
Gen: Dat is het niet geworden nee.
Jammer want daar hadden jullie zeker niet misstaan.
Wat mij betreft zijn we nu op het einde gekomen van dit interview. Zijn er nog laatste dingen die jullie nog heel graag kwijt willen aan onze lezers?
Lotus: Jaa! 29 november is onze release show in DB’s in Utrecht.
Gen: Om even terug te komen op de videoclip. Dit is echt voor ons een crossover van oud naar nieuw. We vinden het zelf een hele mooie afsluiter. Lotus: Mooie herinnering van hoe het was en hoe het nu is.
Dan wil ik jullie in ieder geval nogmaals bedanken voor jullie tijd en dit interview. Hopelijk geeft het jullie ook nog een extra duwtje in de rug op weg naar de top.
Gen: Jij ook bedankt.
Lotus: Dat zou heel erg leuk zijn! En ook jij bedankt. Het wordt gewaardeerd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00