Home » Join The Cavalry – Join The Cavalry

Join The Cavalry – Join The Cavalry

door Wendy Steenmans
253 views 2 minuten leestijd

jointhecavalryJoin The Cavalry, de nieuwe band rondom zangeres Astrid Kunst is klaar om het podium te bestijgen en het publiek te bestormen. Astrid werd bekend door haar deelname aan het televisie programma “Rock Nation”. Als winnende zangeres kreeg zij een plekje in de band Stereo. Na hun eerste album stopte de band ermee. Met Join The Cavalry krijgt Astrid het podium dat ze verdient. De alternatieve rockriffs van gitarist Stephan Beuving (bekend als de toenmalige drummer van Stereo) en de sterke, rauwe vocalen van Astrid worden begeleid door een compromisloze band met twee drummers! Dat te lezen maakt me blij. De eerste self titeld EP Join The Cavalry werd gereleased op 15 november 2012. Het debuutalbum zal in het voorjaar van 2013 uitkomen.
Het eerste nummer “Dirty Dog” pakt je gelijk bij de strot. Het laat gelijk horen uit welk hout de band gesneden is. No nonsens dampende rock! Heerlijk om te horen dat Astrid haar rauwe stem trouw is gebleven. Dat de twee drummers een goede aanvulling zijn daar kan je niet omheen. Wat een sound!
Verder met het vrolijk klinkende “Dust On Your Face”. De band helemaal los en het is lastig om tijdens het luisteren van dit nummer niet uit je plaat te gaan. Dit maakt het zeker geen straf om een review te schrijven over deze EP. Ik wil meer en dat krijg ik ook met nog twee nummers!
Het rustig beginnende “Rosie” laat horen dat Astrid ook heel zuiver en breekbaar kan klinken. Een fijne pauze in al het rockgeweld. Op de één of andere manier maakt dit nummer me heel blij. Helemaal blij wordt ik als het nummer halverwege een haast country achtige stijl krijgt. Haak in en dans mee!
Als laatste en vierde nummer wordt “Monologue” om mijn oren gevlamd. De band gaat helemaal los en wind er geen doekjes om. Join The Cavalry laat horen dat er met hen niet te spotten valt en dat we van hun debuutalbum heel wat mogen gaan verwachten. Deze band zal ik zeker in de gaten gaan houden om hen ook live te zien. Wat ik tot nu toe hoor kan ik alleen maar positief over zijn!
Line up:
Astrid Kunst – zang
Stephan Beuving – gitaar
Toon Habraken – gitaar
Jasper Vrijma – bass
Bas Allein Richir – drums
Jasper Gielkens – drums

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00