Home » Jonas & The Massive Attraction – Big Slice

Jonas & The Massive Attraction – Big Slice

door hilde@rockportaal.nl
90 views 2 minuten leestijd

Big Slice is het eerste album van Jonas & The Massive Attraction die ook in Europa te verkrijgen is. Tevens is dit het eerste album die ze, in deze samenstelling, hebben uitgebracht. Eerder verscheen wel al een unplugged album en een EP en twee albums van Jonas zelf.
Nu is het tijd voor het album Big Slice, een cd bestaande uit elf nummers. Het album heeft een lekkere rocksound. Je zou het geluid een beetje kunnen vergelijken met een band als Nickelback. Hierbij komen een aantal lekkere uptempo en een paar wat rustigere nummers voorbij.
Een van de rustige nummers heet ‘More than a moment’. Het nummer gaat over liefdesverdriet waarbij iemand de persoon, die zijn leven totaal had kunnen veranderen, heeft laten gaan. Er is een mooie afwisseling gemaakt tussen stiltes met akoestische gitaar en krachtige met drum ondersteunde refreinen. Een erg rustgevend nummer.
Daar tegenover hebben ze ook wat stevigere nummers, luister bijvoorbeeld eens naar  ‘What type o’ ride are you’. Een nummer gevuld met heftige drums, pakkende rifjes en een lekkere gitaarsolo. Ook dit is een nummer met teksten over vrouwen, maar daarin zich afvragend wat voor vrouw hij voor zich heeft. “Little Devil, Daddy wants to know!”
Zanger Jonas heeft hij een erg prettige stem. Hij kan er rustige nummers mee zingen, waarin hij veel gevoel kan leggen, maar waarin hij zijn stem niet hoeft te forsere. Terwijl bij de wat meer uptempo nummers hij ook wat hoger kan zingen en zijn stem lekker pittig is. Hiermee krijgt het nummer een interessant geluid en zorgt voor de nodige afwisseling.
Verder gebruikt de band geen ongebruikelijke instrumenten, maar weten ze er wel een mooie plaat mee te maken. Ik ben erg benieuwd naar de optredens die ze gaan geven in Nederland, onder andere op Bospop en in het voorprogramma van Roxette.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00