Home » Jorn Lande & Trond Holter – Swing Of Death

Jorn Lande & Trond Holter – Swing Of Death

door Edwin Knip
167 views 2 minuten leestijd

DRACULA Digipack artworkEen Noorse rock opera zonder happy end. Een album rond het leven van graaf Vlad III, prins van Wallachije, wereldwijd bekend onder de naam Dracula.
Zanger Jorn Land en gitarist Trond Holter (dezelfde als Teeny van Wig Wam) worden op dit conceptalbum bijgestaan door bassist Bernt Jansen, drummer Per Morten Bergseth en zangeres Lena Fløtmoen Børresen. De rode lijn van het album is de innerlijke strijd van de hoofdpersoon. Beide heren zijn muzikaal beïnvloedt door Queen, Meat Loaf en Alice Cooper.  De cd begint sterk met het duistere Hands Of Your Gods waarin Dracula voorspelt dat de wereld zal baden in het bloed. De toon is gezet. Swing Of Death doet denken aan jaren vijftig muziek, een dansfeest waar Dracula zijn vrouw Mina toezingt. Save Me wordt gezongen door Lena, ze vraagt zich af wat ze gedaan heeft, en is er nog redding mogelijk.  River Of Tears voert het tempo op en in Queen Of The Dead volgt de climax. De toon wordt donkerder met Into The Dark. Het instrumentale True Love Through Blood houdt het tempo hoog, waarna de cd afsluit met Under The Gun. De nummers zitten zowel tekstueel als muzikaal goed in elkaar. De stemmen van Lena en Jorn Lande passen goed aan, en je hebt nergens het idee dat er iets geforceerd wordt.
Al met al een zeer goed album. Er zijn plannen om de volledige rock opera in 2015 in de Noorse theaters op te voeren, maar hier zijn nog geen concrete details over bekend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00