Home » Leah – Kings & Queens

Leah – Kings & Queens

door Edwin Knip
224 views 2 minuten leestijd

Leah_kings&queens_artworkGrenzen zijn er niet in de muziekwereld. De nieuwe langspeler van de Canadese symfonische metal zangeres Leah heeft Keltische invloeden.
Bovendien wordt ze bijgestaan door muzikanten uit Nederland. Hoe mooi kan het zijn. Op de opvolger van Of Earth & Angels wordt Leah begeleidt door gitarist Timo Somers (Delain), bassist Barend Courbois (Blind Guardian, Vengeance) en drummer Sander Zoer (ex-Delain). In veertien melodieuze nummers nemen ze ons mee in de wereld van Leah. Sterke teksten, goede muziek met inderdaad wat Keltische geluiden, zoals fluit en viool. Muzikaal  wisselt de muziek van dromerig en traag naar opzwepend en agressief. Ondertussen zorgt de serene zang van Leah er voor dat er toch een zekere rust uit de speakers komt. Arcadia is het eerste nummer, gevolgd door Save The World. Lekker gitaarwerk en stevige drums. In The Palm Of Your Hands is een rustiger nummer, in Hourglass en Palace Of Dreams worden de drums wat steviger. Het laatste nummer is een akoestische versie van Siuil A Run, dat zorgt voor een sfeervolle afsluiting. Internationaal wordt Leah de Metal Enya genoemd, en dat is zeker niet ten onrechte.
In het aanbod van female fronted rock is zij een rustpunt met haar zang. Mooi en kalm trekken de nummers voorbij. Dit kan natuurlijk ook tegen je werken, er zijn een paar nummers waarbij je liever een wat agressievere zang had gehoord, een wat scherper randje. Maar het ontbreken hiervan is geen beletsel om deze cd aan te schaffen. Integendeel, het is weer eens wat anders.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00