Home » Kaiser Chiefs – Tivoli (Utrecht) 08/02/2013

Kaiser Chiefs – Tivoli (Utrecht) 08/02/2013

door cindy@rockportaal.nl
159 views 3 minuten leestijd

Tivoli is vanavond uitverkocht, enorm uitverkocht! The Kaiser Chiefs is een concert voor alle leeftijden, zo vermeld de website. Wat een mooie manier op het weekend te starten…
Het publiek is inderdaad van alle leeftijden, maar bestaat voornamelijk uit eind dertigers. De sfeer is gemoedelijk en zonder enige moeite kun je met ruimte dicht bij het podium staan. Geen fanatieke toestanden, gewoon een lekker avondje uit. Support act voor vanavond is Heavy Ball. Een Indie band uit London, slechts 2 jaartjes jong. Ze hebben een verleidelijke knipoog naar Ska, en geven een gedegen warming up voor de show van deze avond. De band, bestaande uit zanger/gitarist Bigface, drummer Habs en basgitarist Johnny Iball, zal in maart hun 2e EP gaan uitbrengen. Een nieuwe frisse upcoming band waar we zeker meer van zullen gaan horen!
Het duurt even voordat The Kaiser Chiefs beginnen, maar dan gaat ook direct het dak er volledig af! Dit concert is bedoeld als een warming up show voor het festival seizoen, en opent enthousiast met “Thank you very much”. Vanaf het eerste moment stuitert zanger Ricky Wilson met verve over het podium. Hij zit letterlijk en figuurlijk heel goed in zijn lijf. Springt op de boxen en is heel duidelijk de frontman van de band. Eigenlijk draagt hij de hele show, maar doet dat met zoveel overtuiging dat het niet echt opvalt. De muziek is een prima mix van de 4 albums die The Kaisers hebben uitgebracht. En de welbekende ‘hey, hey, hey’, ‘lalalalaa’ en ‘nananana’ sound werkt flink aanstekelijk op het publiek. Al snel vormt zich een heuse moshpit van kantoormannen in keurige blouses en broeken. Mochten we de tekst kwijtraken? Een fan heeft een spandoek met ‘hey, hey, hey’ meegenomen, dus er is geen excuus meer om niet mee te kunnen doen!
De spirit zit er goed in en de hits komen in een hoog tempo langs. Nummers als kinda girl, everyday I love you less and less, born to be an dancer en modern way worden volledig meegeschreeuwd. Ook spelen ze een nieuw nummer genaamd Living Underground. Het heeft een beetje punk en claustrofobisch geluid, en spreekt mij zo op het eerst oor al bijzonder aan! Maar zoals verwacht gaat het publiek uiteindelijk vooral helemaal los op ruby en I predict a riot. En ook de outro angry mob is een weer mooi feestje. Rick duikt spontaan het publiek in en sommeert iedereen te gaan zitten. En dan mogen we op zijn teken weer allemaal omhoog springen… Het publiek doet heerlijk mee, en het festival gevoel begint ver voor het seizoen al te onstaan!
Nadat de band onder luid applaus weggaat, komen ze nog terug voor 3 toegiften: saying goodbye, no more heroes en als laatste maar als ware knaller van de avond oh my god. Toen was het moment van meespringen of met blauwe plekken naar huis aangebroken! Volgens Rick was dit concert niet ‘gewoon goed’, niet eens ‘groots’ maar ronduit ‘geweldig’. Volgens zijn zeggen ‘de beste tijd van mijn leven!’. Nou we zullen zien.
In ieder geval kunnen we nog hopelijk veel van deze momenten met The Kaiser Chiefs gaan beleven. Want ondanks de serieuze pieptoon in mijn oren, ging ik met een dikke glimlach op mijn gezicht door de ijzige kou naar huis. Diep verlangend naar een volgend festival seizoen…
Kaiser Chiefs – Tivoli (Utrecht) 08/02/2013
[AFG_gallery id=’29’]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00