Home » Kenneth Minor – On My Own

Kenneth Minor – On My Own

door Edwin Knip
114 views 1 minuten leestijd

Een fris en vrolijk album van Kenneth Minor dat zelf het label freak folk gebruikt om zijn muziek te categoriseren.
Het is alweer het derde album van Minor. De vorige twee kregen lovende kritieken, en in 2017 won de band de Innocent Award in de categorie best singer songwriter. Een band met ervaring en een rugzak vol positieve feedback. Het nieuwe album staat vol lekker in het gehoor liggende nummers. Folk blues zoals je het graag wilt horen, met af en toe lichte overeenkomsten met bijvoorbeeld het oude werk van Bruce Springsteen. De band bestaat uit zanger/gitarist/bassist Bird Christiani, zangeres Athena Isabella, drummer Florian Helleken en bassist Andreas Luttke, die op drie nummers de bas hanteert.
Age Of Reason is het eerste nummer van het twaalf nummers tellende album. Een lekker loom nummer om er in te komen. Fed Up is een lekker uptempo nummer en klinkt lekker fris. In het nummer Bad Conscience Blues krijgt de luisteraar een rustig blues nummer voorgeschoteld. Willekeurig welk nummer je kiest van het album, elk nummer ligt eigenlijk direct lekker in het gehoor. Door het hanteren van de verschillende stijlen zit er meer dan voldoende variatie in de nummers waardoor het album zijn aantrekkingskracht houdt.
Hidden Berries is een mooie samenzang met gastzangeres Hannah Raulansen (Knusprige Wimpern). Met piano spel van Max Schneider (Okta Logue) en een forse inbreng van de mondharmonica is het een mooi nummer geworden. Deze twaalf nummers onderstrepen de kwaliteiten van de band, sterke composities en in een uitstekende uitvoering. Een dikke voldoende!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00