Home » Kensington – Effenaar (Eindhoven) 27/11/2014

Kensington – Effenaar (Eindhoven) 27/11/2014

door Marc Koetse
265 views 2 minuten leestijd

AestridAl maanden is het concert van vanavond uitverkocht, sterker nog, voor de hele clubtour die deze en volgende maand plaatsvindt in Nederland is geen kaartje meer te krijgen. Als je Kensington binnenkort live wilt zien moet je naar Polen of Duitsland afreizen, of gewoon even wachten tot het festival seizoen weer losbarst. Het zal niet makkelijk zijn de band daar mis te lopen.
Hoewel uitverkocht, is de Effenaar nog lang niet vol als de support act Aestrid aftrapt. Aestrid maakt een psychedelische indie-pop. Onlangs werden ze opgepikt op 3FM en dan begint het balletje snel te rollen.  Bovendien hebben ze net een album uit: No Map Or Address, dat het aanhoren meer dan waard is. Helaas komt het live niet echt over. Aardig achtergrond muziekje, maar niet boeiend genoeg  of zoals iemand in de zaal zei: “leuk om naar te luisteren met een biertje, onderuitgezakt op de bank.” Niet echt een opwarmer die het publiek alvast in de juiste sfeer weet te brengen.
KensingtonDat in de sfeer brengen blijkt ook niet echt nodig. Dat komt namelijk prima in orde vanaf het moment dat Kensington het podium betreedt. Geen mega uitzinnige taferelen zoals je op festivals wel eens ziet (misschien is het te laat voor puber meisjes?) maar wel een prima atmosfeer met een hoop gedans en gehos. De band speelt veel werk van het dit jaar uit gekomen album “Rivals” afgewisseld met oudere nummer, voornamelijk van het vorige album, “Vultures”. Natuurlijk ontbreken de hits niet, wat het publiek prima weet te waarderen. Meest opvallend is naar mijn mening de cover van Hozier’s “Take me to Church”. Als je een cover doet, moet je het goed doen, en dat doet de band.
Gewoon een prima concert, niet een die een onuitwisbare indruk heeft gemaakt, maar ook zeker niet slecht. Ik ga ze zeker nog eens bekijken op een van de festivals die ik het komende voorjaar hoop te bezoeken.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00