Home » Scorpions – Ahoy (Rotterdam) 27-11-2014)

Scorpions – Ahoy (Rotterdam) 27-11-2014)

door Arjen de Graaf
206 views 3 minuten leestijd

scorpions-14De Scorpions in Ahoy. Het klinkt als een affiche van 20 of zelfs 30 jaar geleden toen de groep een van de populairste hardrockbands was en Ahoy eigenlijk de enige arena was waar alle grote artiesten neerstreken als ze in Nederland speelden. Sinds de komst van de Ziggo Dome in Amsterdam is Ahoy echter in de vergetelheid geraakt en wordt het nu vooral gebruikt voor beurzen en sportevenementen.
En dat is best jammer omdat de zaal zich sinds de verbouwing van enkele jaren geleden makkelijk kan meten met de Ziggo Dome. Bovendien verdient een zaal als Ahoy het ook om af en toe eens in een tourschema van een grote band opgenomen te worden want het is en blijft een mooie arena met een zeer acceptabele akoestiek. Bovendien is de zaal ook uitermate geschikt voor een groots opgezette rockshow zoals de Scorpions die deze avond zullen neerzetten.
Het enige probleem is dat de groep niet meer de populariteit heeft van al die jaren geleden en Ahoy nu gewoon een maatje te groot is voor de Scorpions. Het weerhoud de heren er echter niet van om een ouderwetse rockshow neer te zetten voor de pakweg 5000 bezoekers. Het podium is groot en indrukwekkend met veel rook, vlammen en een prachtige lichtshow. Er zijn maar weinig hardrockbands die tegenwoordig zo groots uitpakken. Eigenlijk is het best bijzonder dat de groep zo enorm succesvol is geworden. De typische iele stem met zwaar Duits accent van zanger Klaus Meine is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd maar het heeft gewoon een enorme charme. Bovendien hebben de meeste nummers de tand des tijds glansrijk doorstaan zoals zal blijken deze avond.
15271718814_723c0afa2e_oDe setlist is een goede mix van oude krakers, ballads en grote hits. Gesteund door een prima geluid en een enthousiast publiek krijgen we prima uitvoeringen te horen van o.a. Make it real, The zoo, Coast to coast, Blackout, het geweldige Loving you Sunday morning en het onweerstaanbare Big city nights. Ook het akoestische intermezzo met Send me an angel en het massaal meegezongen Holiday valt in de smaak. Door middel van een catwalk staan de heren regelmatig letterlijk tussen het publiek wat de interactie alleen maar ten goede komt. Vooral gitarist Rudolph Schenker maakt de nodige kilometers en rent zich gedurende het optreden een slag in rondte.
Het toetje bewaren de heren ook echt voor de toegift middels Still loving you, Wind of change en Rock you like a hurricane waarmee er een einde komt aan een prima concert. De band hoeft niks meer te bewijzen en zet een professionele en gelikte show neer die waarschijnlijk iedere avond hetzelfde is. Het doet echter niets af aan de amusementswaarde van het concert. Het publiek krijgt wat het wil en daar gaat het om. Eigenlijk kan ik naast Iron Maiden geen andere band bedenken die een ouderwetse rockshow zo hoog in het vaandel heeft staan als de Scorpions. Hulde!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00