Home » Killswitch Engage – Melkweg (Amsterdam) 08/04/2013

Killswitch Engage – Melkweg (Amsterdam) 08/04/2013

door marijke@rockportaal.nl
235 views 3 minuten leestijd

Als aftrapper van hun nieuwe tour om het zojuiste gereleasde album ‘Disarm the Descent’ te promoten, doen de mannen van Killswitch Engage als eerste ons landje aan. En ze zijn meer dan welkom. Voor velen de eerste keer om Jessie Leach weer op het podium te zien, die ruim 10 jaar geleden Killswitch Engage verliet. Sinds het vertrek van Howard, een jaar geleden, heeft Jessie zijn oude plek weer ingenomen. De grote zaal van de Melkweg is voor een maandagavond goed gevuld. In het voorprogramma staan Heartist en Sylosis, twee opkomende bands in de metalcorescene. We zijn net op tijd om de laatste akkoorden mee te pikken van Sylosis. Dit klinkt erg goed; een helder geluid en talentvolle gitaarriffjes vallen direct op.
Hoe helder het geluid bij Sylosis was, des te teleurstellender is de aanvang van het optreden van Killswitch Engage. Ze starten met de krachtige opener van het nieuwe album ‘The Hell in me’ maar het geluid is zo dof dat het even duurt voordat ik het nummer herken. Pas in de loop van het tweede nummer, het oude ‘Take this Oath’ wordt de geluidsman wakker en verbetert de kwaliteit van het geluid. Gelukkig maar want we willen niets missen van dit optreden
Aan energie ontbreekt het de heren niets en zanger Jesse Leach staat op het podium alsof hij nooit weg is geweest. Zoals verwacht spelen de mannen een aantal nummers van Disarm the Descent, ze zijn hier immers om dat album te promoten maar ook komen er opvallend veel oude nummers voorbij. Nummers die zanger Jesse op het lijf zijn geschreven zoals de langverwachte toegift ‘My last serenade’ , maar ook tracks als ‘This is absolution’, ‘My curse’ en ‘The End of Heartache’ die we toch vooral kennen met het warme geluid van Howard. Jessie laat zien dat hij zich prima kan vormen naar de verwachtingen van het publiek en het duurt niet lang voordat de toegewijde bezoekers Jessie weer in hun armen hebben gesloten. Eenmaal vliegt hij de fout in met de tekst van het nummer ‘A bid Farewell’, tot grote hilariteit van zijn collega’s op het podium.
Dat de mannen plezier hebben is duidelijk; Adam D voelt alle vrijheid om zijn bekende capriolen op het podium uit te halen en regelmatig zien we hem dan ook verwoed heen en weer rennen en grappen uithalen met publiek en bandleden. De bekende gitaarriedeltjes ontbreken niet en het publiek gaat helemaal uit zijn dak. Adam D presteert het zelfs om zich in de strakke drumpartij van Justin Foley te mengen tijdens een van de laatste nummers.
Men krijgt precies wat je verwacht van een concert van Killswitch Engage; energie, humor, bezieling en kippenvel.
Setlist:
1.The Hell in Me
2.Take This Oath
3.Fixation on the Darkness
4.In Due Time
5.This Is Absolution
6.Life to Lifeless
7.The Arms of Sorrow
8.A Bid Farewell
9.No End in Sight
10.Rose of Sharyn
11.Numbered Days
12.Self Revolution
13.My Curse
14.The End of Heartache
15.My Last Serenade

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00