Home » Wende – Vera (Groningen) 04/04/2013

Wende – Vera (Groningen) 04/04/2013

door Rob Jacquet
336 views 3 minuten leestijd

Haar try-out heeft ze gehad op 28 maart in de Nieuwe Nor in Heerlen. We praten over de tour die Wende (Snijders) geeft om haar nieuwe cd Last Resistance te promoten. Een cd die nog uit moet komen (mei 2013) en waar eigenlijk nog heel weinig over bekend is.
Ze ging er speciaal voor naar Berlijn om samen met de producers Nackt en Tilman Hopf te werken aan dit album en “om het experiment niet te schuwen” zoals ze zegt.
IMG_1632RPBij Wende is het altijd maar afwachten waarmee ze komt. Ze is van alle markten thuis en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg, zoals ook tijdens dit optreden blijkt. Met slechts een gitarist (Maarten van Damme) en een bassist (Thijs Lodewijk) begint zij in een uitverkochte Vera in Groningen aan haar club tour.
Ze opent solo met gitaar en in het zwart gekleed met het rustige openingsnummers Ask the Tree gevolgd door Bohemia. Bij het derde integere nummer Nude maken de beide gitaristen de band compleet en vraag je je af wat dat voor de rest van de avond gaat worden.
Een recensie schrijven van haar nummers die nog niemand heeft gehoord (zelfs haar trouwste fans hadden geen idee!) is opzicht al ingewikkeld, maar met een setting van slechts twee gitaristen vraag je je ook af of dit wel een hele avond te behappen is. Al snel blijkt dat de gitaristen meer in hun mars hebben en meerdere instrumenten bespelen zoals trommels en keyboard en de band met behulp van allerlei elektronische middelen een dusdanig vol geluid produceert zodat de aandacht blijft. Deze combinatie samen met de prachtige stem van Wende, levert dan toch een interessante avond op.
Alleen is het wennen dat ze haar blonde haar voor deze club tour zwart heeft laten verven. Maar ook dat is typisch Wende.
Het optreden bestaat vooral uit het nieuwe werk met een enkel bekend nummer zoals het mooie Roses in June waarbij Wende meer dan fanatiek achter de piano zit. Het mooiste nummer is toch wel Pretty Little Diamonds (Charles Taylor) dat veel enthousiasme in de zaal teweeg brengt, maar jammer genoeg niet op haar cd staat zoals ze met veel humor meedeelt.
Wende speelt iets meer dan een uur een vrij sobere show met weinig bombastische geluiden (het nummer Devil’s pact is een van de weinig uitzonderingen) en theater en veel electropop achtige muziek. Maar wel met muzikanten die toch de aandacht vasthouden. Thijs Lodewijk die bij het nummer Dragon’s Tough de bas als leadgitaar gebruikt en Maarten van Damme die bij de titelsong van de cd Last Resistance een mooi stuk gitaarspel toont. Samen met de bloedmooie stem van Wende is het een concert dat niet verveelt,  maar wennen is het wel.
De fans waren in ieder geval gelukkig. De enorme rij om alvast in te tekenen voor de nieuwe cd en zelfs een speciale gelimiteerde de luxe-edition, geeft aan dat haar optreden geslaagd is.
Wende – Vera (Groningen) 04/04/2013
[AFG_gallery id=’89’]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00