Home » Freedom Call – Ages Of Light (Best Of)

Freedom Call – Ages Of Light (Best Of)

door Maurice van der Zalm
150 views 2 minuten leestijd

FREEDOM_CALL-Ages_Of_Light“Land Of The Crimson Dawn van Freedom Call luistert als een avonturenboek voor jongens.” Zo begon ik mijn recensie over de cd Land Of The Crimson Dawn. En nog altijd is het prettig om de cd te beluisteren. Dit jaar vindt de band het tijd om het derde lustrum van de band te vieren met een best-of-cd die in achttien nummers het complete oeuvre voorbij laat komen, met We Are One van de debuutcd tot en met onder andere het nummer Power & Glory van de laatste cd. Met daar tussendoor een arsenaal aan nummers die van de overige vijf cd’s zijn geplukt, zoals klassiekers Tears Falling, Freedom Call en Hunting High And Low.
Het geeft een fraai overzicht van de muziek die Freedom Call in de afgelopen vijftien jaar heeft opgenomen. Door de jaren heen valt op dat Freedom Call toegankelijke muziek speelt dat ik het best zou willen omschrijven als hardrock met wat powermetal voor beginners. Het luistert makkelijk weg en menig refrein kan na twee keer luidkeels mee worden gezongen. Sommige composities komen soms wat bekend voor en het lijkt wel eens of ze op andere nummers lijken, maar uiteindelijk zet Freedom Call een origineel geluid weer dat aantrekkelijke muziek omvat. Er moet gezegd worden dat Freedom Call een goede live-reputatie heeft en dat komt ook terug in de live-opnamen van Metal Invasion en A Perfect Day. Speciaal voor de verjaardag heeft de band nog een tweede (bonus) cd opgenomen met daarop bijzondere versies van hun eigen nummers. Zo is er onder andere een folkversie van Metal Invasion, Mr. Evil in een reggaejasje
(heel bijzonder) , Hero On Video als een rap skanummer en Rockin’ Radio in een killerbillystijl. Diverse oudleden van de band (Dan Zimmermann, Klaus Sperling, Ramy Ali, Samy Saemann, Ilker Ersin en Cede Dupont) hebben hieraan bijgedragen. Behalve een bijzondere cd is, kunnen we ook spreken van een kleine muzikale reünie. Daarbij nodigt de band andere bands uit om hetzelfde te doen met de nummers van Freedom Call en op te sturen.
Voor liefhebbers van (eenvoudige) aantrekkelijke hardrock/powermetal is de eerste cd een prachtige mogelijkheid om met Freedom Call kennis te maken. Voor de fans van Freedom Call is zeker de bonuscd een verrassend en vermakelijk cadeau. Een bijzondere uitgave van een sympathieke band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00