Home » Molly Gene – Rambler (Eindhoven) 05/04/2013

Molly Gene – Rambler (Eindhoven) 05/04/2013

door Patrick Spruytenburg
220 views 2 minuten leestijd

Molly Gene is de artiestennaam van de uit Florida afkomstige Molly Dyer. Als een van de weinige en misschien zelfs wel enige one man band bedient ze zich terecht van de naam one whoaman band. Waar vele van haar collega’s een redelijk eenvoudige foot drumset bespelen, heeft zij een complete kleine drumkit ter beschikking. Daarnaast speelt ze slide gitaar en mondharmonica en zorgt ze voor de vocalen. Een muzikaal duizenpootje dus.
20130405-mollygene-008Met de albums Hillbilly Love en Folk Blues and Booze en tours met Bob Log III en Scott H Biram heeft ze zich inmiddels bewezen: een rauwe stem die past bij de rauwe muziek die ze maakt en die thuishoort in de duistere kroegen voor een ruiger publiek. En vanavond wordt The Rambler in Eindhoven aan dat rijtje toegevoegd…
Als ze begint laat ze er geen gras over groeien: de gitaar wordt niet met fluwelen handschoentjes aangevat maar wordt flink aangepakt om er een onophoudelijke stroom rauwe accoorden uit te persen. Met haar laarzen weet ze de foot drum onophoudelijk rake klappen te verkopen en om het af te maken kan ze een strot opentrekken waarbij menig mannelijke bezoeker na een fles Jack Daniels nog niet bij in de buurt kan komen…
Gelukkig is het niet alleen een ongetemde stroom aan rauwe nummers: ook ingetogen werk komt afwisselend langs en het is een feit dat er na anderhalf uur spelen nog geen gevoel opkomt dat je het eigenlijk allemaal wel gehoord hebt. De dynamiek waarmee ze speelt, de afwisseling in tempo en variatie in de nummers zorgen voor het uitblijven van verveling. Als je dan ook nog in acht neemt met welke overtuiging ze te keer gaat kun je niks anders dan respect hebben voor iemand die op een paar minuten na het publiek in haar uppie twee uur lang weet te boeien.
Laatste puntje op de i en het bewijs dat ze een echte artieste is volgt als ze helemaal bezweet het podium afloopt en richting de merchandise loopt: zonder enige haast is er tijd voor een praatje met iedereen en ook ondergetekende heeft oprecht zijn waardering voor haar optreden aan haar kenbaar gemaakt. Hier heeft vanavond een bijzonder optreden plaats gevonden!
Molly Gene – Rambler (Eindhoven) 05/04/2013
[AFG_gallery id=’87’]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00