Home » Kim Wilde – Live In Theater Orpheus (Apeldoorn) 15/11/2018

Kim Wilde – Live In Theater Orpheus (Apeldoorn) 15/11/2018

door Edwin Knip
378 views 3 minuten leestijd

Kim Wilde is dit jaar aan het toeren in Europa onder de noemer Here Come The Aliens European Tour 2018-2019.
Donderdagavond in Apeldoorn, volgens de papieren gaat de zaal open om 19.30 uur. Bij aankomst wordt ik hartelijk ontvangen door het vriendelijke en behulpzame personeel en na aanschaf van de deluxe versie van het laatste album Here Come The Aliens van Kim, loop ik richting zaal. De deur is nog niet open en we moeten wachten tot kwart over acht. Als iedereen binnen is, lijkt het alsof het niet is uitverkocht, er zijn in ieder geval nog zitplaatsen vrij op de ring. Exact om half negen opent PYN de avond. PYN is multi instrumentalist en zangeres, en voor de begeleiding heeft ze een drummer bij zich. Er worden een handvol nummers gespeeld waarbij halverwege de gitaar wordt ingewisseld voor de bas. De nummers zijn lekker dansbaar en klinken goed.
Om kwart over negen is het tijd voor Kim Wilde en band. Wie zich verheugde op een avondje suikerzoete electro-pop wordt met de eerste twee nummers direct terecht gewezen. Het concert begint met Stereo Shot, gevolgd door Water On Glass. De band waarin vanavond maar liefst twee drummers spelen, stort zich vol overgave op de nummers. Het is stevig en ruig, vermengd met die dansbare melodieën die ervoor zorgen dat deze nummers zo lekker in het gehoor liggen.
De avond is nog maar net begonnen als Kim na Never Trust A Stranger de zaal welkom heet in goed Nederlands. Ze vertelt nog even dat de oude hits worden afgewisseld met nieuwe nummers voordat Kandy Krush ingezet wordt. Van de maar liefst 21 nummers die gespeeld zullen worden, zijn er acht van het nieuwe album. Waarbij de grote verrassing is dat van Cyber Nation War niet de albumversie gespeeld wordt, maar een hele nieuwe 12″ remix die haar broer Ricky Wilde gemaakt heeft. Het resultaat is een snoeiharde maar dansbare versie van dit nummer.
In de setlist zitten nog wat meer verrassingen, zo komt Words Fell Down van het album Select uit 1982 voorbij en ook doet Kim het nummer Bladerunner van het album Teases & Dares. Daarnaast komen ook de hits Cambodia, Kids In America, View From A Bridge en You Came als haast vanzelfsprekend voorbij.
Halverwege de set verlaat de band het podium en blijft de familie Wilde achter voor een akoesische set. Nichtje Scarlett Wilde en broer Ricky blijven staan met Kim. Er volgt een mooie versie van; Hey Mr.Heartache en het is mooi om te zien dat aan het eind van het nummer Kim onopvallend aan haar broer vraagt of het goed ging. Een instemmend knikje geeft aan dat het inderdaad goed was. Ook Four Letter Word en Rosetta worden akoestisch gedaan waarbij Ricky zelfs een deel van de zangpartij voor zijn rekening neemt bij het laatste nummer.
Het mag duidelijk zijn dat het een geweldige show was. De band was in topvorm en had er ouderwets veel zin in en liet dat ook zien. Voorlopig is Kim Wilde nog niet klaar met optreden en albums maken!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00