Home » Ana Popovic – Like It On Top

Ana Popovic – Like It On Top

door Eric van den Bosch
393 views 2 minuten leestijd

Ana Popovic - Like It On Top coverZe werd geboren in Servië, opgeleid in Nederland (aan het Conservatorium Utrecht) en woont inmiddels in de VS. Nog geen twee jaar na het ambitieuze Trilogy is er van deze wereldreizigster alweer een nieuw bluesalbum, Like It On Top.
Producer is Keb’ Mo’, die ook aan bijna alle tracks meeschreef. Naast Keb’ Mo zijn er nog veel meer grote namen op dit album te vinden, zoals Robben Ford op het titelnummer en Slow Dance en Kenny Wayne Sheperd op het door hem geschreven Sexy Tonight. Popovic studeerde in Utrecht jazzgitaar en dat hoor je goed terug. Ze zit aan de jazzy, softe kant van de blues en soms is dat iets té soft wat mij betreft.
Een track die daarvan afwijkt, zoals het naar funkrock neigende Sexy Tonight, is dan meteen een van de hoogtepunten. Helaas wordt die gevolgd door de trage blues Slow Dance, de langste en saaiste track van het stel. Qua uitvoering is het vlekkeloos en heel knap gedaan, maar de track zelf gaat zes minuten nergens naartoe. Last Thing I Do vind ik vrij typerend: De song zelf is braafjes uitgevoerd en compositorisch verre van spannend. Er zijn de hele track door gierende gitaaruithalen van Popovic te horen, maar het blijft een weinig spannende track. Brand New Man is een track waarin het wèl werkt. Het gaat een beetje richting Beth Hart, met fijn gitaarwerk, een smakelijk meehobbelend Hammondorgel en een frasering in de zang die de song wat extra karakter geeft. Ook Matter Of Time is erg geslaagd. Popovic op zang en slidegitaar, Keb’ Mo’ op resonatorgitaar, waarmee het ineens aanvoelt als een heel oude blues.
Like It On Top doet mij te vaak denken Santana sinds Supernatural. Allerlei grote namen zorgen voor een commercieel verantwoorde release, maar het is zo afgevlakt dat het bijna middle of the road wordt en er geen sprankje spanning meer overblijft. Dat is jammer, zeker omdat ze op een aantal momenten laat horen dat ze het wel kan. De conclusie is echter dat er maar een paar tracks op dit album staan die een beetje spannend zijn. De rest is zo van alle scherpe randjes ontdaan dat het met gemak op Sky Radio gedraaid kan worden.
Misschien moet je Like It On Top ook wel zien als een plaat voor de late avond. Maar eerlijk gezegd vermoed ik dat ik dan nog steeds een album zou uitkiezen dat iets spannender is.

Ana Popovic website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00