Home » KinKobra – Sziget, een nieuwe drummer en aanstaande clip release!

KinKobra – Sziget, een nieuwe drummer en aanstaande clip release!

door rob@rockportaal.nl
134 views 4 minuten leestijd

Ongeveer een jaar geleden sprak Rockportaal op Kempenerpop met pop/rock ensemble KinKobra onder andere over de zojuist uitgekomen single en wat er voor de heren in het verschiet lag. Tot ons groot genoegen werd enkele weken voor aanvang van het festival bekend gemaakt dat 3FM Neerlands hardst werkende band een plaats op het Sziget Festival had toebedeeld. Een mooi moment om na de show enkele leden aan de mouw te trekken en te polsen hoe de zaken ervoor staan!
Dat voelde zowaar als een thuiswedstrijd! Een volle tent en een uitzinnig publiek! Hadden jullie dit ooit verwacht op zo’n 1300km van jullie hometown?
Nooit verwacht maar wel gehoopt en als je dat dan mag meemaken, tja, dat is echt een heel grote eer! Wat een thuis wedstrijd betreft: Nederland heeft wederom laten zien dat, where ever the Dutch may roam… Nederland de leeuw niet in zijn hempie laat staan! 🙂 TROTS!
3FM is zo lief geweest om jullie een – overigens uitstekende– plaats te gunnen op een van Europa’s grootste festivals. Hoe is dat zo gekomen?
We zitten al een poosje in de music scène en je laat zien dat je keihard werkt! Dat is een heel belangrijk uitgangspunt en dan is de gun factor erg hoog. 3FM wilde een nieuw talent naar Sziget sturen en dat zijn wij geworden. Het slot dat we kregen was waanzinnig, een echte super tijd! En dan de stage! Fenomenaal! thnx 3FM!!
Ik spot een nieuw gezicht achter de drums!
Dat klopt helemaal! Dat is Erik Sterk. Muziek maken op dit niveau, band life en muzikaliteit betekend veel van jezelf vergen en dat is niet voor iedereen weg gelegd. Erik is al lang een vriend van ons en een bijzonder talent. De tijd was daar voor hem om met ons samen naar de next level te stormen 🙂
Vorig jaar een nieuwe gitarist (Brian Lemmen), en nu een wijziging achter de drums. Is dit de definitieve KinKobra line-up? Staat er nu een stabiele basis om de wereld te veroveren?
Dit is de stabiele basis voor onze band. Wat ze willen zien is dat er een band staat die niet binnen een jaartje weg valt. Dat proces en het slijpen van die ruwe diamant neemt jaren in beslag. Net als labels, bookers, radio stations, festivalpromotors en noem maar op die in ons moeten gaan geloven, moeten wij dat ook.  Dat lukt alleen maar als je jezelf continue verbeterd en je club stabiel krijgt. En daar hoort bij dat er wisselingen zijn in de band. Dat geldt voor je muziek maar ook voor de band in het algemeen. Een gemiddeld bedrijf wisselt ook van bezettingen totdat er een succes formatie ontstaat 🙂
Sinds de laatste keer dat wij elkaar spraken heeft KinKobra enkele singles gereleased. Wat staat er nu voor jullie op de planning? Kunnen de fans binnenkort een full length verwachten?
We zijn in de studio aan nieuw materiaal aan het werken. Of het direct full length wordt weten we nu nog niet. We willen eerst nieuw materiaal hebben om podia mee te bestormen, en sinds Sziget komt er erg veel op ons af. Zo is er gisteren een tour aangeboden in Duitsland. Erg tof maar allemaal inplannen en hard, nee, KEIHARD door werken. We trakteren de fans eerst op wat toffe live beelden die we online knallen! Maar no worries! De muziek oven draait op volle kracht!
Waar kunnen we jullie de komende tijd nog zien schitteren?
We doen mee aan de Popronde en 6 September staan we in Hall of Fame in Tilburg! Popronde is nog volop aan het plannen dus daar hopen we nog meer shows uit te halen!
KinKobra released begin September de videoclip horende bij de single Guns ‘n Bunnies. Hou de website en de Facebook pagina van de band in de gaten!
 
Onderstaande foto’s zijn genomen door Bart van der Putten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00