Home » Kira Mac – De Piek (Vlissingen) 22/10/2023

Kira Mac – De Piek (Vlissingen) 22/10/2023

door Ricky de Leeuw
297 views 2 minuten leestijd

De maand oktober stond in het teken van Europese tour door de Engelse band Kira Mac. Reizend door België, Nederland, Duistland, Denemarken en Zweden, eindigt de tour op een zondag middag in Vlissingen in De Piek.

Terwijl de mensen buiten langzaam het strand verlaten van de strandcross, loopt het langzaamaan vol in De Piek in afwachting van een middagje onvervalste rock, gepresenteerd door het Britse vijftal uit Manchester. Een korte interactie tussen de band en het publiek leert dat er een meerderheid voor ‘De Reds’ heerst in de band, met een enkele uitzondering voor ‘De Blues’. Maar genoeg over dat andere thema.

Kira Mac - De Piek (Vlissingen)

Eigenlijk al vanaf de energieke aankondiging door de host, springt de energie van het podium. De band speelt veel materiaal van het laatste album, Chaos Is Calling, maar ook wat ouder materiaal wordt ten gehore gebracht.

De band mixt ook wat rock sausjes door elkaar, met wat blues en country, maar voornamelijk toch wel pure rock. Een rustpuntje ligt in het midden van de set met een ballad, maar om nou van een zoetsappig deuntje te spreken, nee, dat zeker niet. Ook de ballad rockt goed door in De Piek.

Kira Mac - De Piek (Vlissingen)

Misschien wat tegenvallend is dat de band er na een goed uurtje al mee stopt. Mogelijk ook ingeleid, dat de band een strak schema kent richting de boot naar eigen land, waar de band weer gaat werken aan nieuw materiaal. Het optreden in De Piek kan zeker geslaagd worden genoemd, waarbij de tour de band ook geen windeieren heeft gelegd, van tientallen streams zijn ze naar duizenden gegaan op Spotify, deelt de band nog trots mee.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00