Home » Komatsu – Effenaar (Eindhoven) 25/04/2021

Komatsu – Effenaar (Eindhoven) 25/04/2021

door Xander Pas
189 views 2 minuten leestijd

We missen het natuurlijk allemaal om naar concerten te gaan. Gelukkig mocht ik afgelopen zondag weer naar een concert, dit concert was onderdeel van de testevenementen nadat het een aantal keer is uitgesteld. Dit concert was oorspronkelijk bedoeld als album release show vorig jaar.
Ik heb het natuurlijk over Komatsu in de Effenaar. Het klinkt toch vreemd om te zeggen dat het eerste concert wat ik dit jaar heb bezocht in april was. Voor de band was het natuurlijk ook een vreemde situatie, maar op het podium merkte je daar niet al teveel van (behalve dan de lockdown grapjes tussendoor). Wat een energie, vooral de bassist ging flink tekeer. Dat mag ook wel, want bij veel van de nummers die ze speelden, speelde de bas een grote rol. Het had een heerlijke doom metal / een beetje een stonerrocksound. Daar ben ik persoonlijk een groot liefhebber van, dus dit was eigenlijk het perfecte concert om mee te beginnen dit jaar.
Aangezien het een album release show was, werden er natuurlijk een hoop nummers van hun nieuwe album, Rose of Jericho, gespeeld. Daarnaast hebben ze ook wat oudere nummers gespeeld, waaronder het nummer Komatsu van mijn persoonlijk favoriete Komatsu album: A New Horizon.
Naast dat ik het fantastisch vond om weer naar een concert te gaan, vind ik het ook belangrijk dat we de muzikanten steunen door een album of t-shirt te kopen. Dat heb ik ook gedaan en je merkt aan de band hoe dankbaar ze zijn dat je hun band steunt en hoe leuk ze het vinden dat er publiek bij was. Dat vond ik erg leuk om te zien. Je zag gewoon hoe groot hun liefde en passie voor muziek en optreden was. Kortom, een fantastisch concert met een erg goede sfeer.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00