Home » Kosmic Boogie Tribe – We're Not Here To Fuck Spiders

Kosmic Boogie Tribe – We're Not Here To Fuck Spiders

door Filip van der Linden
136 views 1 minuten leestijd

De Kosmic Boogie Tribe doet zijn bandnaam eer aan op het nieuwe album We’re Not Here To Fuck Spiders. Kosmisch is het slechts in beperkte mate, als je een psychedelische ondertoon al als kosmisch wil benoemen. Maar de boogie zit er wel heel hard in bij deze bende ongeregeld.
 
Kosmic Boogie Tribe speelt smerige rock ’n roll met een punky garage-attitude, zoals o.m. Peter Pan Speedrock, Zeke, The Hellacopters, Monster Magnet en V8 Wankers dat doen. Al maken ze ook uitstapjes naar ZZ Top (op Optical Migraine) en de Ramones (op I’ve Had Enough Of You).  Zelfs de geest van wijlen Lemmy Kilmister is nooit ver weg, op zowat alle tracks.
 
Het klinkt allemaal heel Amerikaans bij deze Noren, maar dat stoort niet. Het groepsgeluid is doorleefd, doorrookt en dooraderd, en snel en warm. Met doorgaans meer aandacht voor de melodie dan voor de solo’s. Die zijn hier altijd ondergeschikt aan de songstructuur. De gitaristen van Kosmic Boogie Tribe kunnen prachtig soleren, maar ze moeten niet in elk nummer in de spotlights staan. Mooi, die bescheidenheid. En het levert een prachtalbum op.
 
De hoogtepunten op We’re Not Here To Fuck Spiders zijn The Rat, I’ve Had Enough Of You en Piss, Punk And Pie.
https://www.facebook.com/kosmikboogietribe

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00