Home » Kwaliteit uit Nederland (Magic O Metal, Faint Solace) en België (Catalyst)

Kwaliteit uit Nederland (Magic O Metal, Faint Solace) en België (Catalyst)

door Maurice van der Zalm
460 views 3 minuten leestijd

Magic O Metal
Onder de naam Loud and Proud brengt Sander Gommans jonge talenten samen om met professionele artiesten killer metal-tracks te schrijven en op te nemen. Loud and Proud is een serie stevige metal-tracks met de boodschap aan iedereen, ongeacht leeftijd, om geïnspireerd te worden en je eigen ware unieke krachten te ontdekken! Het is een herinnering om het kind in jezelf nooit uit het oog te verliezen. Blijf je verwonderen en blijf spelen! De KRACHT zit in jou …. GELOOF IN JEZELF … CREËER!!
Samen met Frank Schiphorst (Mayan) werd de basis voor deze nieuwe track gelegd. Deze is vervolgens weer verder uitgewerkt met behulp van toffe nieuwe riffs en ideeën van gitaristen Thijmen van der Meer en Alexander de Wit.
Monica Janssen (X-Tinxion en Downcast Collision) heeft dit nummer voorzien van tekst en zowel melodieuze als agressieve vocalen ingezongen. Hierbij werd zij ondersteund door niemand minder dan de 10-jarige Nova Huijben. Nova heeft onlangs met haar vertolking van The Eagle Flies Alone van Arch Enemy (bij het VTM | RTL4 programma Game of Talents) al laten zien dat ook kinderen heel wat Metal Power in huis hebben!
De line-up wordt gecompleteerd door drummer en Metal Factory graduate Fons van Dijk (Sisters of Suffocation) en bassist Sander Stappers (Sengaia, China White en Souls of Deaf). Erwin Hermsen is verantwoordelijk voor de productie in zijn Toneshed Recording Studios, waar hij ook de videoclip opnam en enkele keyboard fragmenten aan het nummer heeft toegevoegd. Lana Gommans, de oudste dochter van Sander Gommans, leverde halverwege het nummer een bijzondere gesproken bijdrage. “Het was heel speciaal voor mij om dit met mijn dochter Lana op te nemen. Dit was waar alles voor mij samenkwam, jong en oud werkten samen en creëerden samen een nummer met een unieke sfeer”, aldus Sander Gommans.
Sander Gommans zegt verder over het tot stand komen van deze track: “Het gave van deze samenwerking is dat deze track zowel old school als veel nieuwe elementen bevat. Magic O Metal hoopt hiermee muzikanten van alle leeftijden te tonen, dat iedereen iets gaafs kan creëren, als je er maar voor werkt. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat!”.
Monica Janssen voegt daar aan toe: “De boodschap van Loud and Proud sluit naadloos aan bij de kernwaarden van mijn bedrijf Wisselkind-Creative Coaching. Wisselkind staat voor creativiteit en ontwikkeling daarvan. Serieus en vanuit je hart spelen, met verbeeldingskracht en fantasie. Plezier hebben in alles wat je doet en daarbij lief zijn voor jezelf en anderen, zonder te (ver)oordelen.”

Faint Solace
Zanger Marcel Lagerwerf en gitarist Dennis van Ruijven zijn op zoek naar medemuzikanten. Om een idee te geven wie ze zoeken, is het goed om even de video van Kingdom te bekijken en te beluisteren.

Catalyst
“We are Catalyst and we bring you Belgian Progressive Melodic Death Metal music, inspired by the many political, economical and ecological fears and failures of today’s society. Come and be part of a new movement that seeks to inspire towards action and change!”
Een week geleden heeft het Belgische progressieve deathmetalcollectief Catalyst de nieuwe single Rights Of Passage uitgebracht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00