Home » Laat je meevoeren met twee nieuwe video's van Raven Called Sin

Laat je meevoeren met twee nieuwe video's van Raven Called Sin

door Maurice van der Zalm
239 views 2 minuten leestijd

Vorig jaar werden we al geregeld voorzien van een paar uitstekende video’s van de nieuwe Nederlandse metalcoreformatie Raven Called Sin. Singles/video’s die uiteindelijk de EP Asocial gaan vormen. Asocial vertelt ons in zes composities hoe de mensheid momenteel wordt beïnvloed door TV, smartphones en diverse sociale media. Maken we daardoor nog steeds onze eigen keuzes? 
Raven Called Sin vertolkt de zonden van de mensheid in de huidige maatschappij op deze wereld. De teksten van frontman Dylan Lammens reflecteren de pijnlijke waarheid als een spiegel op onze samenleving. Niet alleen de teksten maar ook de muziek grijpen de luisteraar bij de strot. Er wordt een wall of sound gecreëerd door de staccato grooves en progressieve drum beats. Daar bovenop worden de wervelende gitaarmelodieën, grommende bas riffs en getergde vocalen losgelaten. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Born of Osiris, Monuments, Periphery, Architects en Volumes. Dutch Djent! “And God made Eve from the rib of Adam. And Eve was weak and loosed the Raven on the world. And the Raven was called Sin.” (Carrie-1976).
De afgelopen maand zijn er twee nieuwe video’s verschenen in het rijtje.
De eerste video hoort bij Debts en het gaat zoals de titel al doet vermoeden over geld en hoe degenen met het geld altijd degenen met de macht zijn, en zo de samenleving onder hun controle kunnen houden. Het nummer is ook zeer relevant aan de recente gebeurtenissen in het Nederlandse kabinet met betrekking tot de toeslagenaffaire. De frustratie wordt door de band uitstekend vertaald in een opzwepend muzikaal decor dat de metalcore-elementen ademt. Raven Called Sin weet subliem de spanning op te bouwen richting een ferme breakdown die aangevuld wordt door divers gitaarspel dat enigszins luchtig de voorbode is voor een dikke riff.

De tweede video is een visuele achtbaan bij Divide//Conquer. Iets zwaarder van aard schuurt deze compositie zeker tegen de deathcore aan. In de video, die misschien gezien kan worden als het negatief van 404 – Equality Not Found, wordt de wereld bezien van het perspectief van de westerse wereld. De intensiteit, de energie en de passie is weer ruimschoots aanwezig in deze compositie die auditief vertrouwd aanvoelt en wat djent-elementen in zich heeft. De plotseling wending in stijl en ritme komt precies op het goede moment en laat je even op adem komen voordat het beest weer los gelaten wordt.

 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00