Home » Le Garage – De Piek (Vlissingen) – 24-03-2024

Le Garage – De Piek (Vlissingen) – 24-03-2024

door Ricky de Leeuw
236 views 3 minuten leestijd

Op een druilerige zondagmiddag is het even na half drie in De Piek de aftrap van de 21e editie Bluesroute Vlissingen. Het openingsconcert wordt verzorgd door het Utrechtse blues rock trio Le Garage.

Le Garage - De Piek Vlissingen - 24 maart 2024 (Maarten Bruns)

Eigenlijk direct van de eerste klanken geeft de band volle energie in het Vlissingse poppodium, met misschien wel drumster Maria Postema hierin voorop. Van haar gezicht valt direct het speelplezier af te lezen, waarbij er ook nog een reeks aan andere expressies waren af te lezen van haar gezicht. Met daarbij ook een vriendelijke lach voor de hulp van de lokale medewerkers bij een klein microfoon probleempje.

Waar Pim Vugteveen de gitaar en bas voor zijn rekening neemt, is het frontman Maarten Bruns welke zijn set aan bluesharpen heeft meegenomen en deze ook veelvuldig gebruikt. De scheurende mondharmonica partijen vormen een fraai onderdeel van het geluid van Le Garage. Naast de bluesharp neem Bruns ook de gitaar ter hand op een aantal nummers en komt zelfs ook een Cigar Box ter hand. Ook deze voegt zeker wel wat toe aan het geluid van de band.

Le Garage - De Piek Vlissingen - 24 maart 2024 - Bluesroute

Waar Le Garage al direct vanaf de start van het optreden veel energie uitstralen, werkt dit ook aanstekelijk op het goed gevulde De Piek. Voorzichtig gaan er wat heupjes los, zeker ook op de momenten met de boogie sound. Tijdens de show in De Piek in Vlissingen brengt Le Garage ook enkele nummers van het album Fingernail, welke later dit jaar verschijnt.

Al ‘blaffend’ en met een opstartende trein dendert het Utrechtse drietal door de set heen. Waarbij het perron door een deel van de zaal al wat vroeg wordt verlaten. Met een iets vertraagde start van het optreden in De Piek, staat wel al de start van het overige programma in de steigers, waardoor mensen al aan het vervolg van de route bezig zijn. Hierbij valt enkel te zeggen dat deze mensen toch nog wel wat hebben gemist, want het slot van de set was zeker ook aangenaam.

Le Garage - De Piek Vlissingen - 24 maart 2024 - Maarten, Maria & Pim

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00