Home » LEFT – Any Other Way

LEFT – Any Other Way

door rob@rockportaal.nl
190 views 2 minuten leestijd

LEFT - Any Other WayLEFT is back. Back to basic zoals ze het zelf zo mooi weten te plaatsen. Na een minder geslaagd uitstapje richting enkele ‘radio vriendelijke’ singles betreft dit een meer dan aangename aankondiging. Aan de voorbereiding en wijze van opnemen van Any other way zal het in ieder geval niet liggen: Audioworkx te Hoogeloon betreft de locatie en lo-fi opname apparatuur in de vorm van een tweetal Studer tape recorders mogen het rauwe live geluid van LEFT vastleggen. Kan niet misgaan, toch?
Muzikaal doet het dat dan ook geen enkel moment. De heren van Deventer, Schouten en van Oeffelen zijn dermate doorgewinterde en kwalitatief hoogstaande muzikanten, waardoor het schrijven van een gedegen rock song aandoet als een peulenschil. De twaalf track tellende plaat bevat zoveel verfrissende hooks, inventieve drum fills, variatie in toonhoogtes en tempo wisselingen dat de nummers na mijn eindeloze luistersessies nog altijd niet zijn gaan vervelen. Overdaad betreft het echter ook niet. Alles komt – dankzij een bijzonder fijne dynamiek tussen de bandleden – samen tot een pak heerlijke rock songs.
LEFT kan echter ook wel eens een steek laten vallen. Neem bijvoorbeeld een nummer als Amazed. Muzikaal ijzersterke passages gecombineerd met tenenkrommende emo songteksten als “I don’t know how to break on through / And find my way to get to you”. Anti-real-life-club doet dat nog eens dunnetjes over met toevoeging van een vervelend zeurende zanglijn.
Genoeg gezeikt. Bovenstaande gebeurt gelukkig sporadisch, en daarnaast weet LEFT op Any other way ook boven zichzelf uit te stijgen. Het ruim vier minuut tellende Vortex daar een lichtend voorbeeld van zijnde. Jezelf ooit afgevraagd hoe een instrumentale combinatie van Tool, Karma to Burn en Afghan Whigs zou klinken? Look nu futher. Eveneens Soothing Words betreft een juweeltje. Prachtig gebruik van Ruud’s stem ondersteund door een evenzo fijn gitaarspel, langzaam opbouwend naar een plotselinge en alles verscheurende climax. Chappeau!
Hoewel sommige teksten cliché en weinig vernieuwend overkomen, schuilt daarin voor een gedeelte juist de kracht van LEFT. Progressieve rock die toch behapbaar is voor een bijzonder grote doelgroep. Voor de kenner muzikaal vernuft en diversiteit in de structuren van de nummers. Catchy refreinen en sing a longs voor de liefhebber die lak heeft aan alle tempo wisselingen, variatie in toonhoogtes en inventieve drumfills die het album rijk is.
Aanstaande zaterdag 19 april presenteert LEFT haar nieuwe plaat Any other way in Café Alstadt te Eindhoven. Kijk voor alle informatie hieromtrent op www.lefttheband.com.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00