Home » Life Of Agony – Effenaar (Eindhoven) 14/08/2017

Life Of Agony – Effenaar (Eindhoven) 14/08/2017

door Maurice Tonies
370 views 4 minuten leestijd

In april verscheen A Place Where There’s No More Pain, het vijfde studioalbum van Life Of Agony. De band rondom Mina Caputo is na jaren weer de studio ingedoken en nu is de band op tour om hun nieuwe album te promoten. Tussen de vele festivals door heeft de band gelukkig een gaatje gevonden om ook naar de Effenaar te komen. Hoeveel nieuwe nummers prijken er op de setlist vanavond?
Terwijl de zaal al goedgevuld staat mag de Belgische formatie King Hiss het bal openen. De heren spelen een set met behoorlijk wat stonerinvloeden, waarbij de drummer er flink op los slaat. De band bracht vorig jaar het album Mastosaurus uit en komt dit ook vandaag in Eindhoven maar al te graag promoten. De heren zijn enthousiast en hun aanstekelijke sound heeft een prima uitwerking op het publiek. De ogen van de bezoekers zijn al snel gericht op de rare dansjes van frontman  Jan Coudron. Zou deze zanger te veel naar Mina hebben gekeken? De stijl van de band laat zich niet in een hokje stoppen. Naast de stonerrock is er ook ruimte voor hardrock, heavy metal en vleugjes rock ’n roll. Geen verkeerde stijlen uiteraard. Er valt voldoende te zien op het podium en als de band als intro van een nummer het kinderlijke Row Row Row Your Boat… laat klinken is de aandacht op het podium gericht. Wat komen er de laatste jaren toch leuke acts uit het land van onze zuiderburen.
Vervolgens zien we hoe het podium wordt omgebouwd voor de hoofdact. Naast een aantal crewleden van de Effenaar zijn het voornamelijk de bandleden van Life Of Agony zelf die hun spullen op de juiste plek zetten, geen grootse sterrencapsones voor de band uit New York. Als de zaallichten doven hebben we pas echt mooi zicht op het grote oog wat op de backdrop staat afgebeeld. Hierin zit natuurlijk weer het bandlogo verwerkt en dat is tekenend voor de band. Life Of Agony heeft altijd hun artwork goed op orde. Als de intromuziek heeft geklonken en de band op het podium staat horen we ook of het muzikaal allemaal in orde is. Als Mina de eerste woorden van River Runs Red inzet ontploft de zaal van de Effenaar. De fans zingen de klassieker van het gelijknamige album woord voor woord mee en de gitarist en bassist stuiteren over het podium. De energielevels tussen het publiek en de band lijken even èèn. Om de sfeer er meteen goed in te houden speelt de band vervolgens This Time, waarbij het gezang van het publiek aanhoudt. De klassiekers blijven fier overeind, zelfs na al die jaren.
Helaas heeft het geluid in de zaal wel eens beter geklonken en mag de microfoon van frontvrouw Mina wel wat harder. Mina is overigens in goeden doen en zoekt al direct de randen van het podium op om contact te maken met het publiek. Zo blijkt ze prima te spreken over de reacties van het publiek “on a mondag night”, die voor haar voelt als een vrijdag. Het tourleven zal er ook vast wel voor zorgen dat je soms niet meer het idee hebt welke dag het nu exact is. Routineus werkt de band zich in het eerste gedeelte van de set zich door de klassiekers heen en nummers zoals Lost At 22 en Weeds doen het publiek opveren. Na ongeveer een half uur laat Life Of Agony een van de nieuwe nummers horen aan het publiek en al snel blijkt dat de live-uitvoering van A Place Where There’s No More Pain prima bij de rest van de set past. De band heeft een lastige periode achter de rug en geeft aan enorm dankbaar te zijn om weer op het podium te staan. Ze grijpen de mogelijkheid aan om het publiek te bedanken voor de jarenlange support, wat met een luid applaus wordt beantwoord. Alles lijkt dan ook te kloppen vandaag bij Life Of Agony. Het geluid lijkt gaandeweg de show iets beter te worden, maar helaas nog verre van perfect. Dat lijkt het publiek niet te deren, ze zien een band die er echt zin in heeft. Niet alleen Mina richt zich tot het publiek, ook bassist Alan en gitarist Joey Z. weten het publiek op te jutten en nogmaals klinken er nummers van het nieuwe album. Het zijn echter de nummers van debuutalbum River Runs Red die ook vandaag centraal staan en als van dit album Throught And Through en Underground hebben geklonken zit de show erop. Life Of Agony heeft zich hervonden en de Effenaar was hier getuige van. Voor 2018 staan nog geen optredens voor de band uit New York gepland, maar een terugkeer naar Eindhoven, daar zeggen we geen nee tegen!
Archief-foto Life Of Agony door Harm Lourenssen – Rockportaal.nl
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00