Home » Lighttown Fidelity Label Night – Effenaar (Eindhoven) 07/03/2014

Lighttown Fidelity Label Night – Effenaar (Eindhoven) 07/03/2014

door Marc Koetse
182 views 2 minuten leestijd

Lighttown Fidelity is een Eindhovens platenlabel dat zich richt op het uitbrengen van muziek op vinyl. Het label bestaat inmiddels iets meer dan een jaar en viert dat vanavond in de kleine zaal van de Effenaar met een zogenaamde Label Night. Op het programma staat een drietal bands die met LF samenwerken: 7 Weeks, Komatsu en Candybar Planet. Op het eerste gezicht een stel bands die wel eens heel goed bij elkaar zouden kunnen passen.
7 WeeksHet publiek druppelt nog binnen als het Franse 7 weeks aftrapt. De band brengt vanavond hun nieuwe album “Carnivora” uit op vinyl bij Lighttown Fidelity. Ze speelt een boeiende afwisselende set vanavond waarin een mix van stoner en psychedelische rock die op de een of andere manier zeer toegankelijk wordt neer gezet. Zeer de moeite waard om thuis ook nog eens goed voor te gaan zitten.
Als tweede band staat Komatsu op de planken. Deze band is al een aantal keren op Rockportaal.nl voorbij gekomen en behoeft eigenlijk geen verdere introductie meer. Gewoon lekkere, lompe sludge zonder al te veel poespas en prima uitgevoerd. Ook zij hebben een album uitgebracht bij de organisator (‘Manu Armata’) en mogen daarom laten horen waarom ze inmiddels bij de top van de Nederlandse stoner rock behoren.
KomatsuDe avond wordt afgesloten door Candybar Planet welke, hoewel dat ze ook in het laatje stoner rock te vinden zijn, een compleet andere sfeer neer weet te zetten. Daar waar 7 Weeks soms wat poppie overkomt en Komastsu juist een heel zwaar geluid neerzet, zoekt Candybar Planet het vooral in het gitaar rifs met een hoog “surf-gehalte”. Dit levert een heerlijke pot rock op en daarmee een waardige afsluiter van de avond.Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00