Home » Lindsey Stirling – 013 (Tilburg) 10/10/2019

Lindsey Stirling – 013 (Tilburg) 10/10/2019

door eilish@rockportaal.nl
393 views 3 minuten leestijd

De Amerikaanse violiste Lindsey Stirling is in een redelijk korte tijd erg populair geworden. Vanavond staat ze in een uitverkocht 013 met haar Artemis Tour, vernoemd naar haar laatste album dat begin september uitkwam. De jongedame staat bekend om haar spectaculaire shows, dus de verwachtingen zijn hoog.
Lindsey Stirling begon op haar zesde met vioolspelen, met aanmoediging van haar vader. In 2010, toen ze pas 23 was, deed ze mee aan America’s Got Talent, waar ze tot in de kwartfinales kwam als ‘hiphopvioliste’. Toch zette ze haar vioolspel door op YouTube, waar ze steeds populairder werd. En vanavond staat ze dus in een uitverkocht 013. Haar droom is werkelijkheid geworden, zoals ze dit ook vaak dankbaar verwoord richting haar publiek. Nou denk je misschien: lijkt me nogal saai, twee uur lang naar een meid met een viool kijken. Niets is minder waar!
De show die Stirling neerzet, samen met haar gitarist, drummer en danseressen, is adembenemend mooi in elkaar gezet. Overal gebeurt wat. Er is zoveel te zien. Saai is wel het laatste woord waar je aan zou denken bij zo’n performance. Er hangt een enorm scherm in de achtergrond, waar natuur-en sfeerbeelden op afgespeeld worden. De danseressen vliegen samen met Stirling over het podium in geweldige kostuums en met choreografieën die er zeker niet simpel uitzien.
Stirling heeft verschillende nummers geschreven met grote artiesten, waaronder Amy Lee van Evanescence. Het nummer ‘Love Goes On And On’ wordt gespeeld met het beeld van Amy Lee op de achtergrond en Stirling die in een soort zwevende cabine staat met haar viool. Alles klopt aan het decor, het is super goed uitgedacht. Het openingsnummer ‘Artemis’ wordt ondersteund door prachtige beelden van groene bomen en zelfs de viool van Stirling is omgetoverd in een handboog.
Stirling laat meerdere malen zien dat ze haar instrument van binnen en van buiten kent, door onder andere een heel nummer geblinddoekt te spelen. Wat ook een mooie toevoeging aan de show geeft, is fenomeen dat zij ‘audience chooses the adventure’ noemt. Het publiek krijgt twee opties voor waar het ‘verhaal’ naartoe moet gaan en door middel van applaus kunnen ze aangeven voor welke optie zij kiezen. Nou zijn de keuzes natuurlijk wel op een bepaalde manier uitgedacht, waardoor van tevoren te verwachten is wat er gekozen zal worden, maar het is nog steeds een mooi gebaar en een slimme manier om extra interactie te krijgen met de toeschouwers.
De emotionele speeches die Stirling door het concert heen houdt, hadden misschien wat minder gemogen, maar het is wel duidelijk dat haar woorden oprecht zijn en dat het geen geslijm is. Lindsey is een sympahtieke, humoristische en vooral getalenteerde jongedame en zal vast geen moeite hebben om vaker een uitverkochte zaal te trekken!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00