Home » Live On The Beach (Scheveningen) 15/05/2022

Live On The Beach (Scheveningen) 15/05/2022

door Maurice Tonies
935 views 6 minuten leestijd

Onder de noemer “Live On The Beach” worden er op het strand van Scheveningen diverse evenementen georganiseerd. Nadat op eerdere dagen al een 90’s-Party plaatsvond en een dag later Kensington en De Staat er samen een feestje van maakten is het vandaag alweer goed toeven op het strandfestival in Scheveningen. Met Nielson, Danny Vera en Krezip kan het niet mis toch?
Er blijkt een very special guest geregeld te zijn vandaag in Scheveningen. Het festivalterrein mag zich namelijk gelukkig prijzen met een extra warm zonnetje. Terwijl het terrein al aardig gevuld staat is het aan zanger Nielson om deze Live On The Beach-dag te mogen openen. De enthousiaste zanger laat er geen gras over groeien en laat het publiek vanaf het eerste moment meteen meezingen op zijn hit Beauty And The Brains. Scheveningen wordt getrakteerd op een set vol met Nederlandstalige muziek en naast zijn eigen nummers schroomt hij zich niet om ook wat covers op zijn setlist te zetten. Zo mag iedereen ook meezingen op Henk Westbroek’s Zelfs Je Naam Is Mooi en vertelt hij wat later in het optreden hoe trots hij was op een smsje van zanger Henny Vrienten, nadat hij op tv een cover van Smoorverliefd zong. Deze versie van de Doe Maar-klassieker kan dan ook niet ontbreken vandaag. Natuurlijk heeft Nielson ook genoeg eigen troeven in handen. Stiekem kent iedereen toch wel een stukje van de hits Hoe, MannenhartenDiamant en gooit de heupen los op Sexy Als Ik Dans? Terwijl het alsmaar warmer wordt in Scheveningen is afsluiter IJskoud een ietwat raar nummer om mee af te sluiten, maar ook wederom een grote hit van Nielson natuurlijk!
De sfeer zit er dan ook meteen goed in, het publiek heeft er zin in en banjert zich een weg door het zand van Scheveningen om bij de bar wat drankjes te scoren of bij de eettentjes de innerlijke mens te verwennen, aan alles is gedacht! Een pauze-dj zweept de boel wat op en op het podium wordt druk omgebouwd, want niet veel later staat daar Danny Vera op het podium. Samen met zijn band beleeft hij een uniek moment, het is voor hem het allereerste festival van het jaar en gekleed in roze kostuum heeft hij er ook enorm veel zin in om er een mooie show van te maken. Het lijkt alsof hij zijn theater-setlist heeft meegenomen, want de Zeeuw schotelt het publiek aan het begin van de show wat langzame nummers voor. Langzaam begint het publiek dan ook wat te heupwiegen en ook gaan de keeltjes langzaam open. Er zijn veel fans aanwezig die de teksten letterlijk woord voor woord kunnen meezingen. Danny Vera gaf eerder aan het wel spannend te vinden, weer een buitenfestival doen, vooral als je niet weet wat voor weer het zal zijn. Vandaag bewondert hij iedereen die is komen opdagen en een parkeerplek heeft kunnen vinden in het overvolle Scheveningen. Naast het evenement liggen er natuurlijk ook simpelweg duizenden  zonneliefhebbers te bakken in de zon. Langzaam maar zeker schroeft hij het tempo in de show wat op, vooral als eenmaal zijn grootste hit Rollercoaster heeft geklonken is het tijd om in het gaspedaal in te trappen. Zijn schitterende band mag losgaan op Come On, Hold On, waarbij er ook een grote rol voor het publiek is weggelegd en als het publiek dan eenmaal toch bezig is met meedoen is L.O.V.E. een sterke opvolger. Alsnog barst er een feestje los op het strand, waarbij afsluiter Higher And Higher de beste afsluiter kan zijn die hij zich wensen kan.
Sinds de reünie-shows van Krezip is het bijna niet meer in te denken dat deze band een tijdje had besloten om te stoppen. Na grote succesvolle shows in het Ziggodome, maar ook de daverende concerten op de grote festivals hebben ze laten horen weer helemaal terug te zijn. Zo ook vandaag op Live On The Beach, waarbij ze vanaf het allereerste moment de bezoekers meteen achter zich scharen. De band heeft nog maar nauwelijks het podium beklommen of zangeres Jacqueline Govaert schreeuwt al vol overgave: “Scheeeeveeeeningennnnn! Aan enthousiasme dan ook geen gebrek en evenals bij eerdere shows trapt de band af met All Unsaid. De klassieker van veelal geliefde Nothing Less-album blijkt de ideale opener. Jacqueline stuitert op haar karakteristieke wijze over het podium, terwijl haar mede-bandleden braaf hun partijen spelen, laat de frontvrouw maar lekker gek doen! Het publiek smult er van en laat zich duidelijk horen, zowel met een applaus of ook met het meezingen van de vele klassiekers. Krezip trapt het gaspedaal nogmaals in met Won’t Cry en ook tijdens Out Of My Bed gaat iedereen helemaal los. Daarna doet de band het even wat rustiger aan en spelen wat nummers van hun latere repertoire wat veelal uit ballads bestaat. Sommige bezoekers pinken een traantje weg bij een van deze nummers, pakken hun telefoon erbij om een stukje te filmen of simpelweg een foto te maken. Zo beleeft eenieder het concert op een andere manier. Krezip weet wel hoe ze een show kunnen opbouwen en met het spelen van de Shocking Blue-cover Venus slaat de vlam wederom in de pan. Krezip heeft vandaag ook verrassing in petto, de band nam een tijdje terug een single op met Danny Vera en laat nou deze zanger nog net aanwezig zijn in Scheveningen om dit nummer live mee te komen doen! Making A Memory wordt dan ook voor de eerste keer op een festival samen vertolkt en wat klinken hun stemmen mooi samen! Natuurlijk zijn er nu veel telefoons in de lucht en deze zouden niet veel later weer de lucht in gaan, want de grootste hit I Would Stay mag ook vandaag niet ontbreken. Uit volle borst zingt iedereen werkelijk de complete tekst mee. Het is dan ook een waar meezingspektakel op Live On The Beach vandaag, waarbij Krezip zich de ware afsluiter mag noemen. Aan enthousiasme hebben ze zelden ingeboet en als zangeres Jacqueline bij het nummer You Can Say besluit om even dichterbij het publiek te komen staan om zo haar fans te begroeten zijn muziek en publiek helemaal samen één. Een schitterende zonnige dag nadert zijn einde, maar niet voordat iedereen met een Sweet Goodbyes naar huis gezonden wordt door Krezip. Wat een mooi dag in Scheveningen en met een tevreden glimlach banjeren de vele bezoekers door het mulle zand huiswaarts. Live On The Beach beleefde dan ook een absolute topdag!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00