Home » Lord Of Light – Morningstar

Lord Of Light – Morningstar

door Edwin Knip
120 views 1 minuten leestijd

No Remorse records 2020


Het debuutalbum van Lord Of Light heet Morningstar, het begin van een nieuwe dag.
De muziek op het album is een mengeling van progressive rock, power metal en heavy metal. De nummers op het album zijn geschreven door Nicklas Kirkevall, die ook de zanger, gitarist en toetsenist is.
In 2019 zijn de opnames voltooid van het album. Kirkevall had de nummers al langere tijd in zijn hoofd, de riffs en melodieën bleven in zijn hoofd rondgaan en hij voelde zich gedwongen om er iets mee te gaan doen. Na het instrumentale Presage komt Ballad Of The Righteous, met negen en een halve minuut het langste nummer van het album. Het nummer begint met stevige riffs en wordt in een hoog tempo vervolgd. Mede door de lengte van het nummer is er ruim voldoende plek gemaakt voor een schitterende gitaarpartij in het midden.
Het nummer wordt gevolgd door het mooi a capella gezongen History waarna in Cambridge de instrumenten weer worden toegevoegd.
Het album kent zeven nummers die samen goed zijn voor iets meer dan een half uur muziek. Stevige riffs en harmonieuze zang kenmerken de nummers. Op dit moment is er nog geen volwaardige band om live shows te doen, maar daar wordt hard aan gewerkt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00