Home » Lord – Undercovers Vol. 1

Lord – Undercovers Vol. 1

door Edwin Knip
159 views 2 minuten leestijd

Als groot liefhebbers van cover versies besluiten de drie leden van Lord een volledig album te vullen met covers.
De band bestaat uit bassist Andy Dowling, zanger/gitarist Tim Grose  en drummer Mark Furtner. Een aantal covers zijn de afgelopen jaren verschenen op limited editions, als bonus tracks in bepaalde landen. Als gevolg hiervan was het zelfs voor de band een hele klus om uit te vinden waar welk nummer te vinden was. De huidige situatie in de wereld die gedomineerd wordt door strenge regelgeving als gevolg van de COVID19 pandemie is voor de band een extra stimulans om de cover collectie uit brengen, in combinatie met nieuwe nummers.
Het album is een bonte mengeling van nummers, bekende en minder bekende nummers wisselen elkaar af. Speciaal voor dit album neemt de band twee nieuwe covers op, To The Moon And Back van Savage Garden en Reckless van Judas Priest. Ook heeft de band twee covers toegevoegd afkomstig uit het project Blackened Angel van Grose. Het album is digitaal verkrijgbaar en daarnaast worden er wereldwijd 500 hand genummerde fysieke cds uitgebracht. Zowel de cd als de streaming platforms zullen een gelimiteerd aantal tracks aanbieden. Wie het album via Bandcamp aanschaft krijgt alle 23 nummers vergezeld van een twee uur durende uitleg van Dowling en Grose over de verhalen achter de nummers. Daarmee komt deze release op een totale speelduur van 3 uur en veertig minuten!
Wat valt er zoal te horen op het nieuwe album? Judas Be My Guide van Iron Maiden, Of Sins And Shadows van Symphony X, Shattered van Pantera, someone’s Crying van Helloween, the Whisper van Queensryche, Wild Child van W.A.S.P., Madhouse van Anthrax. Maar ook minder voor de hand liggende covers komen voorbij zoals Runaway van Bon Jovi, Break The Ice van John Farnham en  Creeping Death van Metallica. en wat te denken van (( Just) Died In Your Arms van Cutting Crew, The Sun Always Shines On TV van A-ha, Touch The Fire van Icehouse, Message In A Bottle van The Police of On A Night Like This van Kylie Minogue. Het is een bonte mengeling voor elk wat wils.
Het zijn stevige, ruige versies al blijft overal wel het origineel herkenbaar. Grose kan zich heerlijk uitleven met lange solo’s en vuige licks in bijvoorbeeld het snelle Shattered. Maar in Message In A Bottle laat de band horen dat niet alles in de overdrive gespeeld hoeft te worden. Het is een leuk album voor iemand die heavy metal zoekt, maar dan net iets anders.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00