Home » Magica – Center Of The Great Unknown

Magica – Center Of The Great Unknown

door Wendy Steenmans
108 views 3 minuten leestijd

Magica, de Romeense female fronted melodische metal band rondom zangeres Ana Mladinovici en gitarist, tevens meesterbrein, Bogdan “Bat” Costea.
Met hun nieuwste en inmiddels zesde album “Center Of The Great Unkown” laat de band een erg aangenaam stuk heavy melodieën horen overgoten met een sausje van heavy metal en hard rock.
Het nieuwe meesterwerk neemt de luisteraar mee naar het centrum van de aarde waar “The Center Of The Great Unknown” gevonden kan worden.
Dit alles is perfect vastgelegd door Claudio Bergamin die de album cover en het cd boekje ontworpen heeft. “The Center Of The Great Unknown” is een logisch succes op het vorige werk van de band, maar dan frisser en met een nog betere sound. Dit alles te lezen in de band bio maakt mij nieuwsgierig en begin aan de reis van “The Center Of the Great Unknown”.
Het album zal op twaalf oktober 2012 uit komen.

Voor mij is dit een eerste kennismaking met deze band en ik kan dus geen vergelijking maken met wat de band eerder heeft laten horen. Het eerste wat opvalt is dat dit geen al te lange zit wordt om het album te luisteren. Met zijn bijna vijftig minuten is het een relatief kort album wat mij erg aanspreekt.
Het openings nummer “The Center Of The Great Unknown” is  tevens ook de album titel. Als luisteraar hoor je een haast dracula achtige stem die je toespreekt. Al snel word het betere gitaar en drumwerk om je oren geblazen. Het is even wennen aan de stem van Ana Mladinovici. Haar stem lijkt wat geknepen in de uithalen maar daar tegenover staat wel dat de subtiele stukken veel aangenamer zijn om te horen. Dat deze band niet vies is van pakkende gitaar solo’s is wel duidelijk. De ene na de andere solo vliegt je om de oren. Het album wordt afgesloten met het in Romeens gezongen nummer “Daca 2012” Hier laat Ana duidelijk horen wat zij in huis heeft. Van subtiele zangpartijen die je bij de strot grijpen tot wat meer opera achtig stem gebruik. Heerlijke afsluiter en een fijne afsluiter van het album.
Dit zeggende lijkt dit wel zo een beetje de rode draad  en overduidelijke stijl van de band op het album.
Muzikaal is het weinig verassend, vernieuwend of origineel. De muziek zit simpel in elkaar maar blijft wel boeiend genoeg om te blijven luisteren. Het album moet het vooral hebben van de pakkende stem van Ana Mladinovici en de gitaar solo’s die als tornado’s om je oren vliegen. De drumpartijen dreunen door de nummers heenwaardoor deze lekker up tempo blijven enlekker in het gehoor liggen. Het is zeker geen straf om naar dit album te luisteren.
Als je van bands houdt als Within Temptation, Amberian Down,  Epica, Nightwish dan zal dit album je zeker aanspreken en is dit zeker een album  voor in de collectie.
Line Up:
Ana Mladinovici – zang
Bogdan Costea – gitaar
Tibi Dutu – bass
Emilian Burcea – gitaar
Sebastian Natas – drums
Tracklist:
01. Center Of The Great Unknown
02. Masterspell
03. King Of The World
04. Open
05. The Earth Is Young
06. Step Into The Night
07. No Horizon
08. On Angry Gaia
09. Mark of cain
10. Under The Auroras
11. Daca 2012 (Bonus Track)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00